De zon schijnt, tijd om je barbecue tevoorschijn te halen. Zin in bavette van de bbq? Begrijpen we. Dit stukje vlees vraagt wat werk, maar zit bomvol smaak. Hieronder vind je onze beste recepten.
Hebben we het over vlees bereiden op de bbq, dan mag bavette niet ontbreken. Het stuk komt van de flank van een rund en is een echte werkspier. Het is relatief goedkoop – al kunnen de prijzen gestegen zijn door populariteit -, maar laat je daar niet door misleiden. Bavette is ongelofelijk smaakvol, mits je het op de goede manier bereidt.
De belangrijkste wetenswaardigheden? Dat je het vlees eerst op kamertemperatuur laat komen voordat je het gaat grillen, zodat de bavette gelijkmatig gaart. En, dat je de bavette goed marineert. Zo kunnen de smaken intrekken en wordt het vlees malser.
In onderstaande recepten bereiden we de bavette op verschillende manieren, in de oven, op het vuur. In plaats daarvan kun je de recepten ook prima op de bbq klaarmaken. Gril in dat geval de bavette ongeveer 2-4 minuten aan iedere kant. Voor een medium-rare stukje vlees kun je uitgaan van een kerntermperatuur van ongeveer 54-57°C.
Bavette bbq recepten
Bekijk ook: 22x salade voor bij de bbq
Meer recepten voor je bbq?
In het juni-nummer van delicious. vind je alles voor de zonnige zomermaanden om heerlijk buiten te eten. Bestel het nummer hier.