We sprongen in onze tijdmachine en gingen op zoek naar jullie favoriete pastarecepten aller tijden, of in ieder geval van 2018 tot nu! Het is een afwisselende lijst met pasta uit de oven (cannelloni en lasagne), een doet-het-altijd-goed pasta pesto en een spannende spaghetti met artisjok. Artisjok is nu weer in het seizoen, dus sla je slag! Wat ons opvalt: bijna alle recepten zijn vegetarisch.
pasta pesto met ricotta
Capunti pasta is niet zomaar pasta. Deze rustieke pasta komt uit Puglia (de hak van de laars) en wordt gemaakt van topkwaliteit harde tarwe. Dankzij het gebruik van bronzen mallen wordt de pasta licht ruw aan de buitenkant, zodat de saus er geweldig goed aan blijft plakken. Maak deze snelle pasta pesto met ricotta en proef het zelf!Kun je geen capunti vinden? Gebruik dan een andere korte pasta, zoals casarecce.
naar recept
spaghetti met rundvlees, bier & bacon
Spaghetti met bier en langzaam uitgebakken bacon, flink veel knoflook en tijm en gulle scheut worcestersaus. Dit recept bevat alle ingrediënten om jouw nieuwe lievelingspasta te worden.Bacon over? Maak de volgende ochtend ontbijtwafels met roerei en bacon.
naar recept
cannelloni met geroosterde pompoen & gorgonzola
Als je het weekend veel eters over de vloer krijgt, is dit het ideále gerecht. Lekker makkelijk én.. je hoeft maar 30 minuten in de keuken te staan, de oven doet de rest. Heb jij meer tijd voor je gasten!Probeer ook eens cannelloni gevuld met groene asperge, ham & geitenkaas!
naar recept
bloemkoollasagne met spinazie, stilton en gebakken salie
Deze keer bindt Janneke Philippi haar schort voor om voor Yvette van Boven te koken. Voor de gerechten gebruikt ze Yvettes lievelingsingrediënten en -combinaties. Maar op z’n Jannekes geeft ze er natuurlijk wel een heel eigen draai aan. 'Bloemkool was Yvettes lievelings-kindergroente, maar de mijne absoluut niet. Maar nu, en zeker in deze lasagne met spinazie en pittige kaas kan ik er geen genoeg van krijgen.'
naar recept
spaghetti met artisjok, gorgonzola en krokante pompoenpitten
Zelfgemaakt kruim-pittenmengsel geeft dit gerecht een crunchy bite. Dat maakt de superromige gorgonzolasaus helemaal af! Een tip van Janneke: 'Neem de zachtere variant, gorgonzola dolce, voor een mildere saus.' Let wel op: hoewel de pasta geen vlees of vis bevat, is Gorgonzola officieel niet vegetarisch. Maak ook eens deze snelle carbonara met chorizo!
naar recept
gegratineerde pasta in tomaten-chipotlesaus met walnootpesto
De pastasaus en walnootpesto zijn op zichzelf al heel erg lekker, maar die paar minuutjes onder de grill maakt deze pasta écht verrukkelijk. Ook heel lekker: pasta met spinazie, mozzarella en citroenboter.
naar recept