…hebben wij inmiddels gekozen. Via Facebook kon je foto’s van zelfgebakken pizza’s uploaden. Dit zijn de 5 mooiste!
Bjorn Mateijsen
‘Een modernere pizza, speciaal voor groenteliefhebbers. Wederom weer aandacht voor het pizzadeeg, gemaakt met een voordeeg de avond vooraf met een heel klein beetje gist (0,5 gr), natuurlijk tipo ’00’ en op de dag zelf gemaakt tot een prachtig deeg. Veel aandacht voor de ingrediënten, wederom simpel, maar veel smaak. Flinterdun gesneden choggiabietjes, lichte pickle van rode ui met zout, klein beetje suiker en rode wijn azijn. Op een basis van verse tomatensaus (met mooie rijpe tomaten), klein beetje parmezaanse kaas en dan gebakken in de houtoven. Na 2 minuten serveren met verse basilicum en een druppeltje prachtige extra vergine olijfolie.’
Caroline Verdick (de meeste stemmen):
‘Verse pizza met zelfgemaakt pizzadeeg, pikante tomatensaus, kerstomaatjes, Italiaanse ham, mozzarella en kaas. Nadat hij uit de oven komt werk ik hem nog af met wat rucola. Héerlijk!’
Marleen van Es (van etenuitdevolkstuin.nl)…
belegde haar pizza met aardappel, tomatensaus, chilipepers, ricotta en verse salie.
Leigh Broers
‘Ik heb een zoete ‘appeltaart’pizza gemaakt met versgemaakte vanillepudding, appel met suiker en kaneel, rozijnen en amandelschaafsel. De deegbodem is natuurlijk ook zelfgemaakt.’
Myrthe van der Zwaan
‘Ik heb deze glutenvrije groene lentepizza belegd met knapperige groene asperges, wilde spinazie, radijs cressjes en bosuitjes uit eigen tuin, verse mozzarella en een grote hand zeevruchtjes zoals mosseltjes en kleine inktvisjes. De pizza heeft een eenvoudige tomatensaus als basis met extra veel verse oregano. Een pizza vol knapperige en verse groente samen met de zoete zeevruchtjes is perfect voor een zwoele lente- of zomeravond!