glutenvrij
aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks, familietijd |
mediterraan, mediterraans |
glutenvrij
hoofdgerecht |
doordeweeks, familietijd |
mediterraan, mediterraans |
glutenvrij
Zuurkool wordt vaak gebruikt in stamppotten, maar in deze Mediterrane ovenschotel met saucijs past de zuurkool ook perfect. De ovenschotel is snel klaar en bereid met een handjevol ingrediënten. Een lekker recept voor een makkelijke avond.
Ingrediënten
- 2 uien
- 65 g boter
- 1¼ kg kruimige aardappels
- 300 g varkenssaucijzen
- 140 g tomatenpuree
- 2 tl gedroogde oregano
- 500 g zuurkool
- ook nodig: ingevette ovenschaal ± 18×28 cm
Instructies
-
Schil de aardappels en snijd ze in stukken. Kook ze in water met zout in 15-20 min. gaar.
-
Snijd de uien fijn. Smelt in een ruime koekenpan 25 g boter. Fruit de ui ± 2 min. Druk het saucijsvlees boven de pan uit hun velletjes en bak rul in ± 4 min. Schep de tomatenpuree erdoor en bak ± 1 min. mee. Voeg 250 ml handwarm water en de oregano toe en roer tot een gladde saus. Schep de zuurkool erdoor. Breng aan de kook. Draai het vuur laag en smoor de zuurkool afgedekt zachtjes ± 10 min.
-
Verwarm de oven voor op 200ºC.
-
Giet de aardappels af; vang het kookvocht op. Stamp de aardappels met voldoende kookvocht en de laatste 25 g boter tot smeuïge puree. Breng op smaak met zout en peper.
-
Doe de zuurkool over in een ovenschaal. Schep de aardappelpuree erop en strijk glad. Maak met een vork een (ribbel)patroon. Verdeel de laatste 15 g boter in vlokjes over de puree. Bak de zuurkool in de voorverwarmde oven in 30 min. goudbruin en gaar. Zet eventueel op het laatst nog even de ovengrill aan voor een goudbruin korstje.
Voedingswaarde
calorieën: 672kcal
eiwit: 23g
vet: 31g
koolhydraten: 70g
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!