bietenhutspot met pulled oats & uien-tijmjus

bietenhutspot met pulled oats & uien-tijmjus
R+B+S Janneke Philippi F Serge Philippi Studio Philippi
Voorkeur: vegetarisch

aantal 4 | hoofdgerecht | doordeweeks | nederlands | vegetarisch

Voor delicious. maakte Janneke Philippi een variant op hutspot met bieten en Pulled Oats. Lekker herfstig, vol van smaak en vegetarisch. 

Totale tijd:30

Ingrediënten

  • 500 g rode uien
  • 1 kg kruimige aardappels geschild en in stukken
  • 500 g gekookte rode bieten koelvers, in stukjes
  • 10 g gedroogde porcini
  • 3 el olijfolie
  • 350 g Pulled Oats Naturel* 2 pakjes
  • 2 tenen knoflook
  • 1 tl gemalen komijn
  • 2 el tamarindepasta
  • 200 ml groentebouillon
  • 2 takjes tijm

Instructies

  1. Houd 1 ui apart, snijd de rest in ringen. Kook de aardappels met de biet, de uienringen en een snuf zout in ± 20 min. gaar.
  2. Snijd de laatste ui fijn. Maal de porcini tot poeder.
  3. Verhit in een koekenpan 2 el olijfolie. Bak de pulled oats ± 4 min. Rasp of pers de knoflook boven de pan en voeg de komijn, het porcinipoeder en 50 ml water toe. Bak nog 2 min.
  4. Schep de pulled oats op een bord en houd warm onder een deksel. Schenk de laatste eetlepel olijfolie in de pan. Fruit de fijngesneden ui ± 1 min. Voeg de tamarindepasta, de bouillon en de blaadjes van de takjes tijm toe en breng aan de kook. Laat de jus 2-3 min. inkoken.
  5. Giet de aardappels, biet en ui af. Stamp ze met het kookvocht tot smeuïge stamp- pot. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Schep de bietenhutspot op 4 borden. Verdeel de pulled oats en jus erover.

Voedingswaarde

  • calorieën: 578 kcal
  • eiwit: 35 g
  • vet: 13 g
  • koolhydraten: 73 g

* Pulled Oats, een plantaardige eiwit- vervanger op basis van o.m. haver, heeft qua structuur iets van stukjes draadjes- vlees. Te koop in de supermarkt.
TIP De puree liever wat romiger? Vervang het kookvocht door sojamelk of vegan roomkaas.

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!