bietenpilav met geitenkaas

bietenpilav met geitenkaas
STUDIO PHILIPPI
vegetarisch
aantal 4 | hoofdgerecht | doordeweeks | midden-oosters |
Pilav is een Midden-Oosters gerecht met een graansoort, kruiden groenten, peulvruchten en vlees. Wij gebruiken in bietensap gekookte bulgur. 
Kooktijd25 minutes
Totale tijd25 minutes

Ingrediënten

  • 2 el olijfolie
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 wortel, in blokjes
  • 250 g kerstomaatjes, in stukjes
  • 300 g bulgur
  • 700 ml bietensap, biologisch
  • 200 g doperwten, vers
  • 2 el lijnzaad, gebroken
  • 200 g geitenkaas vers, in stukjes
  • 3 el munt, fijngesneden + muntblaadjes voor garnering

Instructies

  • Verhit in een hapjespan de olie. Fruit de ui, de knoflook en wortel 1 min. Bak de tomaatjes 1 min. mee. Schep de bulgur erdoor en bak nog 1 min.
  • Schenk het bietensap in de pan en breng aan de kook. Draai het vuur laag. Kook de bulgur met de deksel op de pan in 10 min. zachtjes gaar. Kook de erwten in 6 min. knapperig gaar.
  • Laat de pilav van het vuur 5 min. rusten. Schep de erwten en het lijnzaad erdoor en breng op smaak met zout en peper. Schep de pilav op een schaal. Verdeel er de geitenkaas en munt over en garneer met de blaadjes.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
Recept, styling en food styling: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Gek op bietjes? Gepaneerde biet met roodlof-rabarbersalade