De lekkerste quiche maak je met een zanddeegbodem. De vulling? Die is makkelijk: voeg naar smaak groenten, vlees en of vis toe, wat eieren en room, even in de oven en klaar is quiche! Naast de klassieker, quiche Lorraine, hebben wij nog 5 geweldige quiches voor je die je móet proberen!
Deze video helpt je om een vorm perfect te bekleden.
5x quicherecepten die je moet proberen
We geven je een basisrecept voor quichedeeg waar je volop mee kunt experimenteren. Dit recept is voor een quiche met portobello, nootmuskaat en smeuïge oude kaas. Extra fijn: de quiche is perfect om voor te bereiden.
naar receptDe combi zoete aardappel en feta is een gouden vondst! De quiche krijgt extra pit door tijm in het deeg en rozemarijn in de vulling. Lekker voor een feestelijke lunch of als hapje bij de borrel.
Weet je dat je zoete aardappels ook heel goed kunt vullen met pancetta en oude kaas?
Een van onze favoriete recepten uit ons archief. Janneke Philippi kookt makkelijke en verrassende weekmenu’s. Dit canthareltaartje is een feestje om op te eten!
naar receptHet voorjaar vraagt om lichtere gerechten. Vandaag een quiche met gerookte vis, kerstomaatjes en een frisse kruidige salade met avocado en mozzarella. Deze quiche kun je ook prima koud eten.
naar receptEen deeg met kwark geeft een andere structuur en een lekkere frisse smaak. Het wordt bovendien lichter verteerbaar. Tip: Bestrooi de deegbodem van tevoren met paneermeer. Kip verliest tijdens het bakken veel vocht en daardoor kan de bodem nat worden. Het paneermeel houdt dit vocht vast.
naar recept




