Als je nog op zoek bent naar wat culinaire inspiratie voor de feestdagen, hoef je niet verder te zoeken: de Bijenkorf Utrecht organiseert op donderdag 14 november de kookboekavond en dít is waarom je daar bij wil zijn:
Op de kookboekenavond vind je verschillende (sterren)chefs, kookboekenschrijvers, sommeliers en andere culinaire fenomenen die je inspireren met verschillende proeverijen en masterclasses. Aanwezig zijn onder andere Miljuschka Witzenhausen, Freek van Noortwijk en Hidde den Brabander. Hier een klein voorproefje van het programma:
Miljuschka Witzenhausen
Cheesecakequeen Miljuschka Witzenhausen is naast 24-Kitchen-presentatrice ook kookboekenschrijfster van Miljuschka’s Food Trucks, Lekker Miljuschka en Miljuschka’s Street Food Vietnam. Op de kookboekenavond demonstreert ze de eindeloze mogelijkheden van haar favoriete keukenhulp: de KitchenAid.
Hidde den Brabander
Meesterpatissier Hidde den Brabander geeft je tips & tricks en laat je stap voor stap zien hoe je thuis chocoladekunst maakt. Hidde was chef patissier bij o.a. Parkheuvel en De Librije en heeft nu zijn eigen label Dreams of Magnolia. Ook de televisie ontdekte Hiddes talent, dus je herkent hem waarschijnlijk van Bake my Day, Masterchef, De chocoladeshow of De weg naar meesterpatissier. Kortom: als er íemand is bij wie je moet zijn voor tips & tricks, is het Hidde wel.
Dit zijn de favoriete eetadressen van Hidde den Brabander.
Freek van Noortwijk
Freek van Noortwijk, chef-kok en mede-eigenaar van de Amsterdamse restaurants Guts & Glory, BREDA, Maris Piper en Pita, presenteert samen met zakelijke partners Guillaume de Beer en Johanneke van Iwaarden hun nieuwe boek BREDA én koken natuurlijk de sterren van de hemel!
Bij zijn? Kaarten kosten 15 euro en je bestelt ze hier!
Nieuwsgierig? Zo ging het er vorig jaar aan toe op de kookboekenavond:
https://www.facebook.com/debijenkorf/videos/257950604889791/
Hoofdbeeld: Marvin Duiker