Top 10: dit zijn jullie september-favorieten

Top 10: dit zijn jullie september-favorieten

De top 10 recepten die jullie in de maand september massaal hebben gemaakt. En zo te zien hebben jullie met de weersomstandigheden meegekookt! Waar jullie in het begin van de maand gingen voor lichte gerechten zoals Vietnamese gehaktballetjes in slablaadjes, maakten jullie aan het einde liever rundergoulash.

 

vietnamese gehaktballetjes - delicious

vietnamese gehaktballetjes in slablaadjes

Deze gevulde slaschuitjes vallen of staan met een lekkere saus. Het Vietnamese geheim? De juiste balans tussen zout, pittig, zoet en zuur. Probeer ook Vietnamese biefstuksalade!

>> naar het recept

Vega pad thai - jamie oliver - delicious

vega pad thai

Jamie Oliver's nieuwe kookboek 'VEG' zit vól met simpele vega gerechten, waaronder deze vegetarische pad thai. Dit heerlijke noedelgerecht met krokant gebakken eieren staat binnen een half uur op tafel. Liever een veganistische variant? Laat dan de eieren weg en voeg wat blokjes tofu toe, die je eerst in sojasaus en limoensap marineert. 

>> naar het recept

moussaka met linzen

Vegetarisch comfort food. Zo kun je deze moussaka met linzen, harissa en cheddar het beste omschrijven.
Behoefte aan meer comfort? Maak dan ook deze romige pappardelle met bloemkool en blauwe kaas.

>> naar het recept

Couscous vegetariana - delicious

vegetarische couscous

Met deze vegetarische couscous met extra veel groenten en kikkererwten maak je je vegavrienden blij. Bij sommige gerechten heb je echt geen vlees, kip of vis nodig; deze fantastische couscous is zelfs vegan! Het is de vegan versie van couscous alla trapanese, genoemd naar de Siciliaanse havenstad Trapani, waar ze er uiteraard wél vis in doen. Je bent er bovendien in een halfuur mee klaar, dus dit kan vanavond nog op tafel!
  Toch liever de vis-versie?

>> naar het recept

hartige taart met paddenstoelen

hartige paddenstoelentaart met prei en kaas

Deze vegetarische taart noemen we ook wel pithiviers. Pithiviers, genoemd naar een plaatsje tussen Parijs en Orléans, is nu worldwide retro-eten. Dit is de hartige versie, maar een zoete vulling met amandelcrème kan ook.
Meer hartige taart? Probeer deze quiche met rode ui, verse vijgen en ricotta.

>> naar het recept

Waanzinnige vega chili - jamie oliver - delicious

waanzinnige vega chili

Heerlijke zwarte rijst, knapperige salsa en yoghurt met chilisaus. De chili sin carne uit het nieuwe boek van Jamie Oliver 'VEG' is de moeite waard. Door de groenten rauw voor de salsa te gebruiken en ze in de chili te koken, maak je er niet alleen optimaal gebruik van maar wordt dit gerecht ook superlekker.
Nog meer zin in vega? Maak dan ook deze vega pad thai van Jamie.

>> naar het recept

rundergoulash met brood | delicious

rundergoulash met brood

Maak het jezelf gemakkelijk en kies voor dit snelle eenpansgerecht. Ook handig: deze verrukkelijk ruikende en smakende Hongaarse rundergoulash kun je de avond ervoor al kan maken!
Gek op stoven? Maak ook eens deze stoof van kippendij en abrikozen. Of bekijk ons stoofdossier voor tips & tricks.

>> naar het recept

kip a la normande | delicious populairste stoofrecepten 2023

kip à la normande

Ooit gehoord van kip à la Normande? Deze stoofschotel met kip zet je gewoon in de oven, daarna kun je achterover leunen terwijl je huis zich vult met de heerlijkste geuren. Dit gerecht valt zéker onder comfortfood!

>> naar het recept

omgekeerde banaan-karameltaart - delicious

omgekeerde banaan-karameltaart

Voor deze onweerstaanbare banaan-karameltaart grijpen we niet naar de glanzende witte suikerkristallen, maar gebruiken we kokosbloesemsuiker en banaan. De banaan prijkt niet alleen óp de taart, maar we kloppen ook banaan door het beslag. Niet minder calorierijk, maar dit zoet bevat wel meer voedingsstoffen. Bonus: de bijzondere, eigen smaak. 

>> naar het recept

ricottapannekoekjes bietenrelish forel - delicious

ricottapannenkoekjes met bietenrelish & warmgerookte forel

Heerlijke lichte ricottapannenkoekjes met zelfgemaakte bietenrelish en forel. Als je de relish van te voren maakt, dan is het nog binnen een half uur klaar ook!

>> naar het recept