Voor een lekker fris paasontbijt kun je ons wakker maken. En het is helemaal fijn als je er ook nog een fris drankje bij hebt, zoals deze karnejus! Tip van de redactie: dit is extra lekker met verse ingrediënten – het liefst uit eigen tuin. Als je deze verse ingrediënten op het aanrecht klaar hebt staan, houd dan goed de verhoudingen aan. Anders wordt het een zuur i.p.v. fris paasontbijt, en dat wil je natuurlijk niet.
Met karnemelk kun je ook een super lekkere pudding maken.
karnejus met verse munt
drank | 4 personen
750 ml vers geperst sinaasappelsap plus 2 el extra sinaasappelsap
375 ml karnemelk
3 takjes verse munt
2 el kristalsuiker
Meng het sinaasappelsap met de karnemelk en klop met een garde goed door.
Ris de blaadjes van de takjes munt en snijd ze ragfijn. Meng door de karnejus.
Laat de karnejus goed koelen in een kan in de koelkast. Koel 4 mooie glazen in de koelkast, maak het randje vochtig met wat sinaasappelsap, strooi wat kristalsuiker op een schoteltje en doop de glazen voorzichtig in de suiker. Schenk de karnejus in de glazen en serveer direct.
Bereiden ± 5 min. / glazen afkoelen ± 1 uur.
RECEPTEN MICHAEL VAN DER STRUIS FOTOGRAFIE SASKIA VAN OSNABRUGGE STYLING JAN WILLEM VAN RIEL FOODSTYLING JACQUELINE PIETROWSKI PRODUCTIE MERIJN TOL