We beginnen de week met een echte ‘niet-erg-light-maar-wel-erg-lekker-salade’. Maak ‘m als lunch en je komt de rest van de dag meer dan ok door! Of vorm ‘m om tot licht hoofdgerecht voor een fris begin van de avond.
aardappels met geitenkaasroom en rodekoolsalade
lunch- of voorgerecht | voor 4 personen
4 even grote royale vastkokende aardappelen
75 g veldsla (1 zakje)
1 stevige handpeer
250 g gesneden rodekool
75 ml kant-en-klare dressing met gember of honing
150 g harde (blauwe) geitenkaas
150 ml zure room
75 g walnoten
Boen de aardappels schoon, prik ze rondom verschillende keren in en kook of stoom ze in 25 min. gaar. Was en droog de veldsla (indien nodig). Was de peer en snijd in dunne plakjes. Meng de rodekool, veldsla en peer met de dressing.
Rasp 75 g geitenkaas fijn, meng door de zure room en breng op smaak met peper en evt. zout. Snijd de aardappels doormidden, leg ze met het snijvlak omhoog op de borden en bedek met een flinke schep geitenkaasroom. Schep de salade ernaast en bestrooi met de verbrokkelde rest van de kaas en de walnoten.
Bereiden ± 30 min.
PRODUCTIE TRUDELIES SCHOUTEN FOTOGRAFIE ROB DE VET STYLING JAN WILLEM VAN RIEL FOODSTYLING EKE MARIËN
Dit recept verscheen eerder in delicious. – maart 2007