Laat die hapjes maar doorkomen! Probeer deze spicy kikkererwten en edamame eens, met nét iets meer pit dan normaal. Tip: Laat ze na het roosteren even afkoelen en serveer ze dan direct.
Dit wisten we nog niet: zijn verse sojabonen ongezond?
spicy kikkererwten en edamame
hapje (± 400 g) v
1 blik kikkererwten à 400 g,
afgespoeld en goed uitgelekt
400 g diepvries-edamamebonen*, ontdooid, gepeld
2 tl gemalen kurkuma
2 tl paprikapoeder
2 tl gemalen komijn
snufje cayennepeper
Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed twee grote bakplaten met bakpapier. Dep de kikkererwten en edamame zo goed mogelijk droog met keukenpapier en doe ze in een grote kom. Druppel er wat olie over en schep om. Bestrooi met de kurkuma, het paprikapoeder, de komijn, cayennepeper en wat zout. Schep goed om en verdeel over de bakplaten. Rooster ze in ± 40 min. goudbruin en knapperig (verwissel de bakplaten halverwege). Laat de peulvruchten volledig afkoelen op de bakplaten.
* Edamamebonen vind je steeds vaker vers verpakt en gepeld in het koelvak van de supermarkt. Dat scheelt heel wat pelwerk.
Bereiden ± 20 min. / oven ± 40 min.
RECEPTEN MICHELLE SOUTHAN & TRACY RUTHERFORD FOTOGRAFIE JEREMY SIMONS STYLING MICHELLE NOERIANTO BEREIDING EMMA BRAZ BEWERKING TRUDELIES SCHOUTEN