Lekker stoer en supersmaakvol, deze varkenskoteletten met mosterdkorst en koolrabisalade.
varkenskoteletten met mosterdkorst en koolrabisalade
hoofdgerecht | 4 personen
3 el peterselie, fijngesneden
5 takjes tijm, blaadjes gerist en fijngesneden rasp van 1 (bio)citroen
50 g panko (grof Japans broodkruim)
1 teen knoflook, geperst
1 tl venkelzaad, gemalen
4 varkenskoteletten (karbonades)
50 g boter
1-2 el fijne of grove mosterd naar smaak
salade
1 koolrabi, geschild, julienne gesneden
2 el hazelnoten, geroosterd en grof gehakt
1 rode appel, ongeschild, in partjes
1 zakje gemengde sla (mesclun)
2 el mosterdcress of tuinkers
mieriksworteldressing
2 el zure room
4 tl versgeraspte mierikswortel*
1 el appelciderazijn 4 el olijfolie
Verwarm de oven voor op 200°C. Meng de peterselie, tijm, citroenrasp, panko, knoflook en het venkelzaad.
Dep de varkenskoteletten droog. Bestrooi met zout en peper. Bak de varkenskoteletten in een grote koekenpan in boter aan beide kanten bruin. Laat kort afkoelen op een bord. Bestrijk het vlees dun met mosterd. Haal de varkenskoteletten door de kruiden-pankomix en zorg dat alles goed bedekt is. Leg ze op een bak- plaat, schuif in de oven en bak in 8-10 min. tot de korst mooi goudbruin is. Keer halverwege.
Meng voor de dressing de zure room met de mierikswortel, ciderazijn en olijfolie en breng op smaak met zout en evt. peper.
Meng voor de salade de koolrabi, appel, hazelnoten en mesclun en schep de dressing erdoor. Bestrooi met mosterd- of tuincress.
* Mierikswortel koop je bij goed gesorteerde groentewinkels en sommige supermarkten. Verse mierikswortel is wat milder van smaak dan mierikswortel uit een potje. Neem wat minder als je een potje mierikswortel gebruikt.
Bereiden ± 30 min.
RECEPTEN, TEKST, BEREIDING MISTER KITCHEN FOTOGRAFIE ERNIE ENKELAAR STYLING CYN FERDINANDUS BEWERKING TRUDELIES SCHOUTEN