Het is weer tijd voor het wildseizoen! De mannen van Mr Kitchen gingen weer op jacht, met als resultaat deze geroosterde eendenborst met radicchiosalade en walnoot.
Heb je zin in meer eend? Probeer ook eens onze gebraden eend met zoete vijgen.
geroosterde eendenborst en radicchiosalade met walnoot
voorgerecht | 8 personen
4 wilde-eendenborsten, kamertemperatuur
1 kropje radicchio, in dunne reepjes
2 granny smith-appels, in partjes
40 g walnoten, grof gehakt
1 flinke bos waterkers, zonder harde steeltjes
dressing
1 el appelciderazijn
1 tl mosterd
1 tl honing
3 el olijfolie
VOORBEREIDEN
Kan de ochtend van tevoren. Doe alle ingrediënten voor de dressing in een schone jampot, sluit af, schud goed en zet tot gebruik weg.
BEREIDEN
Begin 15 min. van tevoren. Bestrooi de eendenborst met zout en peper en bak 3 min. per kant op de barbecue of in de grillpan mooi bruin, eendenborst is flink rosé lekker mals. Laat de eenborst 5 min. rusten onder aluminiumfolie en snijd ze in dunne plakjes.
Schud de dressing goed. Meng de radicchio met de appel, walnoten en waterkers en meng met de dressing. Serveer met de in dunne reepjes gesneden eendborst.
Voorbereiden ± 5 min. / bereiden ± 10 min. / rusten ± 5 min.
PRODUCTIE MISTER KITCHEN FOTOGRAFIE ERNIE ENKELAAR STYING JAN WILLEM VAN RIEL M.M.V. ELLEN MOOKHOEK EN KNJV BEWERKING TRUDELIES SCHOUTEN