track&trace – mild & fris
delicious. koffiebonen mild & fris (500 g) bestaat voor 100% uit Arabica-koffiebonen. Kenmerkend is het volle zoete aroma en een lager cafeïnegehalte. Het branden van de bonen voor deze milde & frisse blend gaat extra langzaam, zo komen er veel aroma’s vrij voor een verfijnde, gebalanceerde smaak met een vleugje citrus.
Perfect voor het maken van een lungo, americano of cortado.
De koffie doet het goed in gepocheerde peren met ricotta of bij vanille-spritshartjes!
STERKTE: 2 – 3 | (5 = maximaal)
CERTIFICERING: Europees biologisch keurmerk
PLANTAGES:
- Tussen 700 en 1000 m verbouwde koffie: Honduras Central Standard.
- Van 1000 tot 1500 m: High Grown
- Hoogste klasse tot 2000 m: Strictly High Grown.
Deze laatste koffie kenmerkt zich door een pikante zuurgraad in de koffie.
SLOWROASTING
De meeste koffie wordt op moderne wijze gebrand. Een meer ambachtelijke techniek om de koffiebonen te bereiden is het zogenaamde roosteren. Eigenlijk is dit een vertraagde vorm van branden, vandaar de term ‘slow roast’. Doordat het proces van roosteren langer duurt dan het gebruikelijke koffiebranden, krijgen de smaken die in de koffieboon zitten meer tijd om vrij te komen. Het is een ambachtelijke manier van koffiebranden die eigenlijk een beetje vergeten is doordat de meeste consumenten vooral goedkope koffie willen. Hierdoor hebben koffiebranders in de loop der jaren steeds snellere manieren ontwikkeld om koffiebonen te branden. Een steeds groter wordende groep koffieliefhebbers ontdekt de laatste tijd echter de rijke en unieke smaak van ‘slow roast’ koffie.
GEBRUIKEN & BEWAREN
De koffiebonen zijn geschikt voor alle typen koffiemachines. Bewaar de bonen na openen van het pak goed afgesloten. Koel, donker en droog.