161005_del11_prod_koffie_notig-v1delicious. koffiebonen intens & notig (500 g) bestaat voor 100% uit Arabica-koffiebonen. Kenmerkend is het volle zoete aroma en een lager cafeïnegehalte. Het branden van de bonen voor deze intense & notige blend gaat extra langzaam, zo komen er veel aroma’s vrij voor een krachige ronde smaak met tonen van cacao en bessen.

Perfect voor het maken van pure espresso, cappuccino of latte macchiato.

Serveer er knapperige abrikozenbiscotti bij of proef de koffiebonen ook eens anders, in een smoothie van avocado en koffie!

STERKTE: 4 – 5 | (5 = maximaal)

CERTIFICERING: Europees biologisch keurmerk

PLANTAGES:

Java
De Arabica koffie van Java wordt geteeld op het oostelijk uiteinde van het eiland, op meer dan 1400 meter hoogte. Na het plukken wordt de koffie zo snel mogelijk naar de molens gebracht, waarna de pulp gefermenteerd en gewassen wordt.
 
Gayo Mountain Sumatra Arabica
De koffieplant groeit op een hoogte van 1200-1600 meter en word op volledig natuurlijke wijze verbouwd door kleine  lokale boeren. Op hun eigen stukje grond – ook wel `kebun` genaamd – verbouwen zij hun eigen koffie. De koffielandbouw in de Gayo Moutains kent geen grote plantages, maar bestaat uitsluitend uit deze `Kebuns`.

SLOWROASTING
De meeste koffie wordt op moderne wijze gebrand. Een meer ambachtelijke techniek om de koffiebonen te bereiden is het zogenaamde roosteren. Eigenlijk is dit een vertraagde vorm van branden, vandaar de term ‘slow roast’. Doordat het proces van roosteren langer duurt dan het gebruikelijke koffiebranden, krijgen de smaken die in de koffieboon zitten meer tijd om vrij te komen. Het is een ambachtelijke manier van koffiebranden die eigenlijk een beetje vergeten is doordat de meeste consumenten vooral goedkope koffie willen. Hierdoor hebben koffiebranders in de loop der jaren steeds snellere manieren ontwikkeld om koffiebonen te branden. Een steeds groter wordende groep koffieliefhebbers ontdekt de laatste tijd echter de rijke en unieke smaak van ‘slow roast’ koffie.

GEBRUIKEN & BEWAREN
De koffiebonen zijn geschikt voor alle typen koffiemachines. Bewaar de bonen na openen van het pak goed afgesloten. Koel, donker en droog.