Ga naar content
facebook
pinterest
instagram
delicious
nr.1 foodmagazine
abonneren
  • home
  • recepten
    • voorgerechten
    • hoofdgerechten
    • nagerechten
    • zoet
    • mijn recepten
  • artikelen
    • foodnieuws
    • receptlijstjes
    • tips, tricks & tools
    • hotspots
  • Academy
  • shop
  • abonnementen
  • Home
  • Recepten
    • voorgerecht
    • hoofdgerecht
    • nagerecht
    • zoet
    • mijn recepten
  • artikelen
    • foodnieuws
    • receptlijstjes
    • tips, tricks & tools
    • hotspots
  • Academy
  • Shop
abonneren

track&trace – intens & notig

161005_del11_prod_koffie_notig-v1delicious. koffiebonen intens & notig (500 g) bestaat voor 100% uit Arabica-koffiebonen. Kenmerkend is het volle zoete aroma en een lager cafeïnegehalte. Het branden van de bonen voor deze intense & notige blend gaat extra langzaam, zo komen er veel aroma’s vrij voor een krachige ronde smaak met tonen van cacao en bessen.

Perfect voor het maken van pure espresso, cappuccino of latte macchiato.

Serveer er knapperige abrikozenbiscotti bij of proef de koffiebonen ook eens anders, in een smoothie van avocado en koffie!

STERKTE: 4 – 5 | (5 = maximaal)

CERTIFICERING: Europees biologisch keurmerk

PLANTAGES:

Java
De Arabica koffie van Java wordt geteeld op het oostelijk uiteinde van het eiland, op meer dan 1400 meter hoogte. Na het plukken wordt de koffie zo snel mogelijk naar de molens gebracht, waarna de pulp gefermenteerd en gewassen wordt.
 
Gayo Mountain Sumatra Arabica
De koffieplant groeit op een hoogte van 1200-1600 meter en word op volledig natuurlijke wijze verbouwd door kleine  lokale boeren. Op hun eigen stukje grond – ook wel `kebun` genaamd – verbouwen zij hun eigen koffie. De koffielandbouw in de Gayo Moutains kent geen grote plantages, maar bestaat uitsluitend uit deze `Kebuns`.

SLOWROASTING
De meeste koffie wordt op moderne wijze gebrand. Een meer ambachtelijke techniek om de koffiebonen te bereiden is het zogenaamde roosteren. Eigenlijk is dit een vertraagde vorm van branden, vandaar de term ‘slow roast’. Doordat het proces van roosteren langer duurt dan het gebruikelijke koffiebranden, krijgen de smaken die in de koffieboon zitten meer tijd om vrij te komen. Het is een ambachtelijke manier van koffiebranden die eigenlijk een beetje vergeten is doordat de meeste consumenten vooral goedkope koffie willen. Hierdoor hebben koffiebranders in de loop der jaren steeds snellere manieren ontwikkeld om koffiebonen te branden. Een steeds groter wordende groep koffieliefhebbers ontdekt de laatste tijd echter de rijke en unieke smaak van ‘slow roast’ koffie.

GEBRUIKEN & BEWAREN
De koffiebonen zijn geschikt voor alle typen koffiemachines. Bewaar de bonen na openen van het pak goed afgesloten. Koel, donker en droog.

Hulp nodig? Bel onze klantenservice 020 894 7552 of mail naar klantenservice@deliciousmagazine.nl

Volg ons en blijf op de hoogte
facebook
pinterest
instagram

delicious. magazine is dáár waar het om koken en eten draait. Met maakbare recepten, vol verhalen over mensen met een passie voor eten en fotografie om bij te watertanden. Restaurants die je niet mag missen, de mooiste keukenspullen en geweldige wijnadviezen.

Over ons
  • Adverteren
  • Contact
  • Cookie informatie
  • Privacy beleid
  • Gebruiksvoorwaarden
  • Spelvoorwaarden
  • Verklaring & uitleg
  • Klantenservice
  • Leveringsvoorwaarden
  • Retourneren
  • © Roularta Media Nederland
Magazine
  • Abonneren
  • Colofon
  • Losse edities
  • Nieuwsbrief
Contact

delicious. klantenservice
Postbus 606
7000 AP Doetinchem
e-mail klantenservice@deliciousmagazine.nl
020 894 7552

 

delicious. redactie
Postbus 22693
1100 DD Amsterdam-Zuidoost
e-mail delicious@roularta.nl

 

delicious. shop
Spaklerweg 53
1114 AE Amsterdam
(geen bezoekadres)
KvK: 60880236
BTW nummer:
NL854100787B01

 

© 2025 Roularta Media Nederland
facebook
pinterest
instagram