Zoet op Koningsdag. Niets liever dan dat. En  dit geweldige dessert van delicious.friend Janneke Philippi is een uitgelezen kans om dit lange weekend uit te luiden.Ricotta-sinaasappelbombes

ricotta-sinaasappelbombes

nagerecht| (4 personen

2 (bio)sinaasappels, schoongeboend
200 g suiker
2 el sinaasappellikeur, bijv. Grand Marnier
1 ei
1 eidooier
250 g ricotta
250 ml ijskoude slagroom

Voorbereiden (kan 3 dagen van tevoren, begin minimaal 4 uur van tevoren): schil met een dunschiller de oranje schil van een sinaasappel. Snijd de sinaasappelschillen in luciferdunne reepjes. Rasp van de andere de schil fijn af. Pers beide sinaasappels uit. Breng in een steelpan de sinaasappelreepjes met 100 ml van het -sap en 100 g van de suiker aan de kook. Laat de suiker zachtjes kokend oplossen en kook dan nog 10 min. zachtjes in. Neem de pan van het vuur en laat de sinaasappelreepjes in de siroop afkoelen. Meng er de sinaasappellikeur door en bewaar op een koele plek (buiten de koelkast).

Doe het ei en de eidooier met de rest van de suiker in een hittebestendige kom. Zet de kom op een pan met heet water (zorg dat de bodem van de kom het water niet raakt). Klop met de mixer de eieren in 5-8 min. dik romig en lichtgeel. Neem de kom van het vuur en klop het eimengsel nog 2 min. door.

Klop de ricotta en 3 el van de sinaasappelsiroop (zonder de reepjes) door het eimengsel en laat afkoelen. Klop de koude slagroom lobbig en spatel deze met het sinaasappelrasp luchtig door het ricottamengsel. Schep deze ijsbasis in 4 vormpjes (inhoud ?). Laat het ijs afgedekt met plasticfolie in de diepvries in 2-3 uur bevriezen.

Bereiden (begin ± 25 min. van tevoren): neem het ijs 15 min. voor serveren uit de diepvries. Houd de vormpjes enkele tellen in heet water. Keer ze op bordjes. Verdeel de sinaasappelreepjes met een beetje siroop over de bombes en serveer.

Voorbereiden ± 35 min. / wachten ±3 uur / bereiden ± 25 min.

Tip van de redactie: vervang de suiker door 100 ml vloeibare honing.

RECEPT JANNEKE PHILIPPI FOTOGRAFIE ERIC VAN LOKVEN STYLING JET KRINGS FOODSTYLING JACQUELINE PIETROWSKI BEWERKING TRUDELIES SCHOUTEN

* Dit recept verscheen eerder in delicious. Nabestellen? Dat kan via onze shop.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.