Kookgeluiden - een podcast van delicious.

Vanuit de testkeuken van delicious.magazine praten we je bij over wat er bruist, borrelt en leeft in de wereld van koken en eten.

Kalkoen - Het spektakelstuk van je kerstdiner.

Alles over het spektakelstuk van je kerstdiner: de kalkoen! We vertellen je over onze kersttradities en nog meer gezelligheid uit de keuken.

* Speciaal voor onze podcastluisteraars is er een aanbieding: kook 3 maanden uit delicious.magazine voor maar €15! Dat is maar €5 per nummer! Ga naar Podcast aanbieding

Yotam Ottolenghi

Maureen Belderink en Merijn Tol bespreken Flavour, het nieuwste kookboek van Ottolenghi. Want, in september is niemand minder dan Yotam Ottolenghi gasthoofdredacteur van delicious. In dit extra dikke septembernummer krijg je als foodie alles over Ottolenghi te weten, zélfs wat je nooit in zijn kookboeken leest. * Speciaal voor onze podcastluisteraars is er een aanbieding: kook 3 maanden uit delicious.magazine voor maar €15! Dat is maar €5 per nummer! Ga naar Podcast aanbieding

Zelf brood bakken

Als er iets positiefs uit de corona crisis is gekomen, is het wel dat iedereen is gaan bakken. En dan hebben we het vooral over het bakken van brood. Maar waarom zijn we massaal aan het broodbakken geslagen? Maureen bespreekt het met onze culi-redacteuren Dosia Brewer en Merijn tol.Zelf aan de slag? Schrijf je hier in voor Dosia's masterclass broodbakken en leer de fijne kneepjes van 't vak: https://bit.ly/2zHs9rt

Tiramisu

Dit keer niet vanuit de delicious. testkeuken, maar vanuit de keuken van culinair redacteur - en onovertroffen bakkoningin - Dosia Brewer. Want ook in tijden van corona worden al onze recepten gewoon getest. Vandaag testen we het ultieme Italiaanse dessert: tiramisu!

Yvette's Home Made Basics

Dit keer ontvangen wij niemand minder dan Yvette van Boven (live vanuit Ierland). Zij vertelt alles over haar nieuwste kookboek: Home Made Basics. Waarin je talloze recepten vindt: van een simpele dressing tot huisgemaakte, dampend verse tortilla's. Ook vertelt ze over trends als zelf brood bakken of limonadesiroop maken én de magie van geklopte boter.

Macarons

Samen met culi-redacteuren Merijn Tol en Dosia Brewer gaan we het hebben over ons favoriete koekje: de macaron.

Bonen

We duiken in de bonen! Want: bonen zijn gezond, duurzaam en veelzijdig. Vanuit de testkeuken van delicious. magazine vertellen we je wat we ontdekten bij Henk, de verse bonenboer uit Friesland. En maken we dahl!

Stoven

Tijd om te stoven! Wij geven je een korte stoofcursus waarin we je voorzien van allerlei ins & outs en gouden tips voor perfect stoofvlees. We vertellen je welk vlees hier het meest geschikt voor is, maar ook wat je nog meer kan stoven als je liever geen vlees eet en (ook niet onbelangrijk) waarin je het lekkerst stooft.

Foodtrends 2020

Wat gaat er gebeuren de komende 5 tot 10 jaar in foodland? Hoe gaan we eten in de toekomst? Veel veranderingen zien we al op ons bord: meer plantaardig, minder zuivel, minder vlees. Ondertussen wordt er hard gewerkt aan oplossingen voor ons eten in de toekomst. Wij vertellen je wat je nog meer kunt verwachten.

Alles over kalkoen

Alles over het spektakelstuk van je kerstdiner: de kalkoen! We vertellen je over onze kersttradities en nog meer gezelligheid uit de keuken.

Uien

Uien zijn de basis van heel veel gerechten, dus de meeste keukenkastjes liggen er vol mee. Maar er zijn zo veel soorten dat het soms lastig kiezen is. In deze aflevering vertellen we je alles over uien!

Klik het logo en volg 'Kookgeluiden' op iTunes

Klik het logo en volg 'Kookgeluiden' op Spotify