Ga naar content
facebook
pinterest
instagram
delicious
nr.1 foodmagazine
abonneren
  • home
  • recepten
    • voorgerechten
    • hoofdgerechten
    • nagerechten
    • zoet
    • mijn recepten
  • artikelen
    • foodnieuws
    • receptlijstjes
    • tips, tricks & tools
    • hotspots
  • Academy
  • shop
  • abonnementen
  • Home
  • Recepten
    • voorgerecht
    • hoofdgerecht
    • nagerecht
    • zoet
    • mijn recepten
  • artikelen
    • foodnieuws
    • receptlijstjes
    • tips, tricks & tools
    • hotspots
  • Academy
  • Shop
abonneren

orange curd

Orange curd

Curd is een romige citrus-/vruchtenboter, van Britse oorsprong. Lekker op zoet brood en witte toast. De klassieke lemon curd maak je met het sap en de rasp van 2 citroenen. Deze curd maak je met sinaasappels. Tip: curds kun je ook met ander citrusfruit maken!

orange curd

zoet bijgerecht | 1 grote of 2 kleine potten

2 (bio)perssinaasappels, schoongeboend, schil geraspt en uitgeperst
2 eieren
2 eidooiers
150 g suiker
100 g roomboter, kamertemperatuur

Bereiden (kan 1 week tot dagen van tevoren, begin 3 uur van tevoren) klop in een kom de eieren met de eidooiers en suiker met een garde goed los. Voeg het sinaasappelsap en -rasp toe en zet de kom boven een pan zacht kokend water. Laat de bodem van de kom het water niet raken. Klop voortdurend met een garde of mixer tot het mengsel dik en romig is en een crème fraîche-dikte heeft, dit duurt wel 10 min.

Neem de kom of pan van het vuur. Klop de boter in kleine vlokjes erdoor. Schenk de warme curd in gesteriliseerde jam- of weckpotten, sluit af en laat afkoelen. De curd is geopend minstens 1-2 weken in de koelkast houdbaar.

Bereiden ± 25 min./ afkoelen ± 2 uur

FOTOGRAFIE ERIC VAN LOKVEN STYLING JET KRINGS FOODSTYLING JACQUELINE PIETROWSKI RECEPTEN JANNEKE PHILIPPI PRODUCTIE TRUDELIES SCHOUTEN

Dit recept hoort bij delicious.kerst 2013

Hulp nodig? Bel onze klantenservice 020 894 7552 of mail naar klantenservice@deliciousmagazine.nl

Volg ons en blijf op de hoogte
facebook
pinterest
instagram

delicious. magazine is dáár waar het om koken en eten draait. Met maakbare recepten, vol verhalen over mensen met een passie voor eten en fotografie om bij te watertanden. Restaurants die je niet mag missen, de mooiste keukenspullen en geweldige wijnadviezen.

Over ons
  • Adverteren
  • Contact
  • Cookie informatie
  • Privacy beleid
  • Gebruiksvoorwaarden
  • Spelvoorwaarden
  • Verklaring & uitleg
  • Klantenservice
  • Leveringsvoorwaarden
  • Retourneren
  • © Roularta Media Nederland
Magazine
  • Abonneren
  • Colofon
  • Losse edities
  • Nieuwsbrief
Contact

delicious. klantenservice
Postbus 606
7000 AP Doetinchem
e-mail klantenservice@deliciousmagazine.nl
020 894 7552

 

delicious. redactie
Postbus 22693
1100 DD Amsterdam-Zuidoost
e-mail delicious@roularta.nl

 

delicious. shop
Spaklerweg 53
1114 AE Amsterdam
(geen bezoekadres)
KvK: 60880236
BTW nummer:
NL854100787B01

 

© 2025 Roularta Media Nederland
facebook
pinterest
instagram