op groene thee gerookte kipUit eten gaan is leuk, maar het is ook wel eens fijn om zelf te koken. Ideeën, inspiratie en recepten vind je in delicious., hét foodmagazine over eten, koken en alles wat het leven lekker maakt. Zoals dit recept voor op groene thee gerookte kip met yoghurt-muntsaus. Een exclusieve preview uit ons kerstnummer!

ontbijt- of lunchgerecht | 4-6 personen

3 el losse groene thee*
400 g
kipfilet
1 el honing
2 el fijngesneden munt + wat toefjes voor garnering
150 g Griekse yoghurt
gemalen kaneel
1 limoen, in
dunne partjes, voor erbij
ook nodig: aluminiumfolie

Leg op de bodem van de braadpan een vel aluminiumfolie. Strooi de thee erop. Vouw een tweede vel aluminiumfolie dubbel en prik er gaatjes in. Leg op de thee.

Leg de kipfilet op de aluminiumfolie met gaatjes. Dek de pan goed af met aluminiumfolie of met een goed sluitend deksel. Vouw de folie aan de rand stevig dicht zodat zo min mogelijk rook kan ontsnappen.

Zet de pan op matig vuur. Reken 10 min. vanaf het moment dat de thee begint te roken. Draai het vuur dan laag en rook de kipfilet nog 5 min. Open de aluminiumfolie niet, dit onderbreekt het rookproces. Draai het vuur uit en laat de kipfilet in de afgesloten pan nog 10 min. afkoelen. Neem de kipfilet uit de pan en laat goed afkoelen.

Meng ondertussen voor de saus ½ el honing en de gesneden munt door de yoghurt.

Snijd de kipfilet schuin in zo dun mogelijke plakjes, bijna als vleeswaren. Leg de plakjes op een platte schaal. Bestrooi de kip met wat zout en peper en verdeel er schepjes yoghurtsaus over. Druppel er nog wat honing over, bestrooi licht met kaneel en garneer met toefjes munt en partjes limoen. Geef de rest van de saus er apart bij.

* Groene losse thee is te koop bij ruim gesorteerde supermarkten, natuurwinkels, toko’s en theewinkels.

Bereiden ± 30 min.

TIP
In een oude wok kun je ook prima roken! Als er een rooster in de wok zit, kun je dit in plaats van aluminiumfolie gebruiken.

RECEPTUUR JANNEKE PHILLIPI FOTOGRAFIE ERIC VAN LOKVEN STYLING JET KRINGS FOODSTYLING JACQUELINE PIETROWSKI

 

Eén reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.