4x lekker zoet van Curaçao

Curaçao is niet alleen een heerlijk vakantie-eiland, maar mag ook op de kaart staan vanwege de lekkere keuken. Ze maken de lekkerste gerechten en ook op het gebied van zoet kan dit eiland er wat van. Onze redactie heeft een paar typische zoete lekkernijen van Curaçao gevonden die beslist de moeite waard zijn. 

4x Zoete lekkernijen van Curaçao

  1. Kokada
  2. Arapa di pampuna
  3. Letter di Pinda
  4. Koi lechi

Kokada

Kokada is een heel zoet koekje. Je maakt deze delicatesse met suiker, water, kokos en limoen. De kokos wordt geraspt en samen met de suiker toegevoegd aan kokend water. Daarna op smaak gebracht met een vleugje limoen en je hebt kokada. Het zijn eigenlijk een soort karamelsnoepjes maar dan met een Antiliaans tintje.

Arapa di pampuna

Arepa di pampuna staat ook bekend als pompoenpannenkoekjes. Misschien ken je deze pannenkoekvariant al wel, want in Nederland zijn ze inmiddels ook razend populair. Op Curacao wordt het veel gegeten als ontbijt of als gezond tussendoortje. Door de toevoeging van veel pompoen zitten deze pannenkoekjes boordevol vezels. Top af met noten, pompoenpitten en een vleugje kaneel om ze nóg lekkerder te maken.

Letter di Pinda

Letter di Pinda zijn misschien wel de meest populaire koekjes van het eiland. Ze zijn zoet en worden gevuld met pinda’s en veel specerijen en vrijwel altijd gemaakt in een S-vorm. De reden hiervoor is dat het hele koekje zo gelijkmatig mogelijk gaar wordt. Handig bedacht toch?

Koi lechi

Koi Lechi is een geliefde snack op het eiland. De basis bestaat uit poedersuiker en melk. Eigenlijk bestaat het uit een soort fudge dat als koekje wordt geserveerd. Als toevoeging gaat er nog vanille-aroma door voor extra smaak. Heel zoet maar voor de liefhebber een snack om bij weg te dromen.