Kippensoep is een klassieker die altijd in de smaak valt, of je nou ziek, verkouden of gewoon zin hebt in iets warms. Toch zijn we vaak geneigd te denken dat de bereiding van een goede kippensoep uren duurt. Maar goed nieuws: met een beetje voorbereiding en de juiste ingrediënten is een heerlijke, warme kom soep sneller klaar dan je denkt.
Kippensoep is een klassieker die al eeuwenlang over de hele wereld wordt gegeten. Wist je dat in veel culturen kippensoep zelfs bekend staat als een soort natuurlijke penicilline? In de Joodse keuken wordt het bijvoorbeeld vaak “Joodse penicilline” genoemd vanwege de vermeende geneeskrachtige werking.
Voor degenen die het vaak druk hebben, maar toch willen genieten van een huisgemaakte maaltijd, hebben we hieronder een paar snelle recepten voor kippensoep verzameld. We hebben ze in twee categorieën verdeeld: de “super” snelle soepen die binnen 40 minuten op tafel staan, en de soepen waarbij de bereiding binnen 40 minuten gedaan is maar die nog moeten koken, stomen of trekken.
Binnen 40 minuten op tafel
Kippensoep met citroengras en rijst
Ooit in Thailand, Vietnam of Indonesië geweest? Dan weet je dat ze daar de verrukkelijkste soepjes maken. Citroengras, verse gember en bosui geven een bijzondere smaak aan deze geweldige kippensoep met citroengras en rijst. Blaadjes koriander en shiso-cress erover en klaar is je kippensoep Asian-style.
Kipfilet, kippenbouillon, 1 bloemkool in roosjes en room. Meer heb je niet nodig om deze heerlijk romige bloemkool-kippensoep te maken. De finishing touch: een pikant strooisel van korianderzaad, jalapeñopeper en geroosterde cashewnoten én een pluk frisse groene cress.
Er bestaat bijna niks lekkerder dan zelfgemaakte kippensoep. Kies voor deze pittige kippensoep met zoete aardappel en quinoa en je likt je kom erbij af. Geef er knapperige, goudbruine tortilla’s bij en plakjes avocado. Een bijzondere combinatie!
Broccoli-kippensoep maak je zo: gaar verse broccoli en spinazie in kippenbouillon en pureer tot een prachtig groene soep. Haal een kant-en-klare gegrilde kip en doe het kippenvlees in de soep. Beetje pit erbij: meng danish blue of roquefort met ricotta, beleg er toast mee en geef dat als bijgerecht. Wat heb je dan? Groene soep & blauwe kaas… supercombi!
Bereid binnen 40 minuten, maar nog even koken, stomen of trekken
kippensoep met mais & vermicelli
Een beetje old school, soep met vermicelli, maar dat mag wel een keer toch? Verwacht geen typische kippensoepsmaak, want dat takje droppige dragon maakt 'm onverwachts fris!
Kun je wel een lekkere opwarmer gebruiken? Deze soep met langzaam gegaarde kip, zachte venkel en voedzame rijst zal je beste vriend zijn. Niet alleen het huis zal heerlijk geuren terwijl de pan staat te pruttelen: de soep geeft je precies wat je nodig hebt in de koudere maanden. Maak hem gerust in grote hoeveelheden, want een dag later is hij nóg lekkerder.
Van oudsher is soep hét basisvoedsel. Vandaag maak je klassieke kippensoep met een twist van onze zuiderburen. Bak de groente eerst lichtjes aan voor een nog vollere smaak en bind de soep met eierdooier. Gebruik een soepkip voor een smakelijke bouillon, die gemakkelijk te verteren is.
Rijk, voedzaam en versterkend: er gaat niets boven dampende soul soep. Phoebe Wood geeft je daarom dit recept voor krachtige, opbeurende en extra gezonde kippensoep met Parmezaanse kaas. Meer Italiaanse soep inspiratie: paddenstoelensoep met mascarpone.