3x lokale hotspots op Curaçao

Curacao zit vol met plekken waar je heerlijk lokaal kan eten. Op deze plekken maak je kennis met de echte Antilliaanse keuken en kan je de beste verse vis eten die te vinden is op het eiland. Benieuwd naar deze lokale plekken op Curaçao en de Antilliaanse keuken? Bezoek dan een van deze hotspots.

De lokaal eten op Curaçao

De Visserij

Als je op het eiland bent, is De Visserij echt the place to be. Verwacht in dit self service restaurant geen luxe diner, maar wel heerlijke spartelverse vis. Gevangen rondom de haven naast De Visserij. Geniet bijvoorbeeld van de tonijnsteaks die ze kort grillen en marineren in een lichtpittige sesamsaus. Of bestel een mandje gegrilde gamba’s met knoflook, limoen en chilivlokken. Allemaal heel simpel, maar ontzettend lekker!

De Visserij is geopend voor lunch en diner op vrijdag, zaterdag, zondag en maandag tussen 12:00 en 21:00 uur.

Marshe di barber

Foodmarket Marshe di barber is geliefd bij de locals en ligt op de route richting Westpunt. De vrouwen maken hier met liefde en passie de lekkerste Antilliaanse specialiteiten klaar. Je wordt overspoeld met de geur van specerijen zodra je binnenkomt en het is puur lokaal genieten. Van de arepa di pampuna – pompoenpannenkoekjes – tot typische stoofmaaltijden, alles wat maar Antilliaans smaakt, vind je hier.

Je moet er wel vroeg voor opstaan want de foodmarket is alleen op zondagochtend geopend tussen 07:00 en 11:00 uur. Misschien wat vroeg tijdens je vakantie, maar zeker de moeite waard.

Sabor di playa

Sabor di playa is bij het toeristische Westpunt van het eiland en is alleen op zondag open tussen 09:00 en 16:00 uur. Het zit hier elke week vol locals en is inmiddels ook razend populair bij eilandbezoekers. Hier geniet je van een heerlijke verse moot vis en meer Antilliaanse delicatessen. Met een pracht uitzicht en gezellige sfeer een echte lokale eilandhotspot.

De lokale spot Sabor di Playa is alleen op zondag van 09:00 tot 16:00 uur geopend.

Tonijnsteak met sesam
Getty Images | Ina Peters