Het is lente! Maak deze 5 gerechten met doperwten

Wij hebben áltijd een zak doperwten in de vriezer liggen. Heerlijk in bijvoorbeeld een curry of risotto. Tip uit de redactiekeuken: doe wat kokend water over de bevroren erwtjes in plaats van ze te koken. Dan blijven ze lekker fris. 

Ook lekker (en makkelijk): 5 x bonen uit blik in een handomdraai

 

doperwten-courgettesoep-delicious

doperwten-courgettesoep met parmezaanse kaas

Deze frisse doperwten-courgettesoep past perfect bij dit heerlijke zomerse weer. Ook fijn: je kunt ‘m tot 12 uur van tevoren maken en afgedekt in de koelkast bewaren. Pauline Weuring (van de foodblog Uit Pauline’s Keuken) kookt dit delicious. recept ook, maar dan met een twist. Zij vervangt onder meer de doperwten in dit recept met spinazie.

>> naar het recept

 

zalm met doperwtenpuree | delicious

zalm met doperwtenpuree en venkelsalade

Romige puree, knapperige venkelsalade en easy zalm. In een half uur staat dit elegante gerecht op tafel. Haal wel de mooiste olijfolie die je hebt uit de kast, maar dat hoeven we je vast niet meer te vertellen.

>> naar het recept

 

tagliatelle met munt-doperwtensaus

Tagliatelle wordt vaak geserveerd met een bolognese. Een waanzinnig rijke vleessaus die veel liefde en tijd kost. Wij hebben een vlug en vegetarisch alternatief: een frisse, romige saus gemaakt van de klassieke combinatie doperwten en munt.
Ook lekker: zalm met doperwtenpuree en venkel.

>> naar het recept

 

aubergine-curry-delicious

kruidige aubergine-kurkumacurry met doperwten en paneer

Als er iets makkelijk combineert in currygerechten is het wel paneer. Deze vegetarische kaas smaakt neutraal en is fantastisch met curry. Zo geef je mooi tegenwicht aan de volle, spicy smaken.
Benieuwd naar meer recepten met paneer? Probeer dan pompoen met krokante kikkererwten en paneer.

>> naar het recept

 

Doperwtentaart - delicious

doperwtentaart met pancetta en munt

Comfort food met een vleugje lente! Deze hartige taart is fris en zoet door de dopertwen en licht zilt door de pancetta. Ook nog eens super simpel: je hoeft de bodem zelfs niet voor te bakken! Serveer je hem tijdens een feestje of brunch? Maak hem dan een dag van tevoren, net zo lekker.
Liever een vegetarische versie? Laat dan de pancetta weg en geef er een waterkerssalade bij of vervang de pancetta door plantaardig spek.
Ook heel feestelijk: Jamie Olivers hasselback-auberginetaart.

>> naar het recept

Doperwtentaart - delicious