Wij hebben áltijd een zak doperwten in de vriezer liggen. Heerlijk in bijvoorbeeld een curry of risotto. Tip uit de redactiekeuken: doe wat kokend water over de bevroren erwtjes in plaats van ze te koken. Dan blijven ze lekker fris.
Ook lekker (en makkelijk): 5 x bonen uit blik in een handomdraai
doperwten-courgettesoep met parmezaanse kaas
Deze frisse doperwten-courgettesoep past perfect bij dit heerlijke zomerse weer. Ook fijn: je kunt ‘m tot 12 uur van tevoren maken en afgedekt in de koelkast bewaren. Pauline Weuring (van de foodblog Uit Pauline’s Keuken) kookt dit delicious. recept ook, maar dan met een twist. Zij vervangt onder meer de doperwten in dit recept met spinazie.
zalm met doperwtenpuree en venkelsalade
Romige puree, knapperige venkelsalade en easy zalm. In een half uur staat dit elegante gerecht op tafel. Haal wel de mooiste olijfolie die je hebt uit de kast, maar dat hoeven we je vast niet meer te vertellen.
tagliatelle met munt-doperwtensaus
Tagliatelle wordt vaak geserveerd met een bolognese. Een waanzinnig rijke vleessaus die veel liefde en tijd kost. Wij hebben een vlug en vegetarisch alternatief: een frisse, romige saus gemaakt van de klassieke combinatie doperwten en munt. Ook lekker: zalm met doperwtenpuree en venkel.
doperwtentaart met pancetta en munt
Comfort food met een vleugje lente! Deze hartige taart is fris en zoet door de dopertwen en licht zilt door de pancetta. Ook nog eens super simpel: je hoeft de bodem zelfs niet voor te bakken! Serveer je hem tijdens een feestje of brunch? Maak hem dan een dag van tevoren, net zo lekker. Liever een vegetarische versie? Laat dan de pancetta weg en geef er een waterkerssalade bij of vervang de pancetta door plantaardig spek.