Stamp je getrouw met aardappelen, dan hebben we een tip voor je: maak eens stamppot met zoete aardappel. De textuur werkt net zo goed, en het geeft je favoriete stamppot recepten een verrassend zoete twist.
Maak ook eens: pittige kippensoep met zoete aardappel
Klassieke stamppot, maar dan met zoete aardappel
Boerenkoolstamppot, hutspot of andijviestamppot, je kunt eigenlijk in elke Hollandse stamppot de aardappelen vervangen door de oranje variant. Schil de zoete aardappels en kook of stoom ze gaar. Wat ook kan: poffen! Prik de zoete aardappels rondom met een vork in. Pof ze onafgedekt in de magnetron op vol vermogen (700 W) in 8-10 min. gaar.
Als je een grotere portie maakt, kun je de ene dag deze heerlijke gepofte aardappels eten met kruidenyoghurt van Janneke op tafel zetten, en de andere dag van de week een van deze zoete aardappel stamppot recepten.
Lekkere combi
Ben jij een kok die gek is op recepten, maar ze vrijwel nooit op de punt volgt omdat je recepten vooral gebruikt er inspiratie… herkenbaar? Dan is dit wellicht een handig lijstje om mee te experimenteren: smaakcombinaties die waanzinnig goed werken bij zoete aardappel.
• Frisse ingrediënten: ingemaakte ui, knapperige (bittere) bladgroenten, tomaten, chermoula.
• Fris en zout: feta, parmezaanse kaas, ingemaakte citroen, olijven, kappertjes, blauwe kaas, kimchi (ook zuur en pittig!)
• Hartig en umami: spekjes, miso, sojasaus, zwarte knoflook.
• Aromatisch: limoenblad, korianderzaad, komijnzaad, gember.
• Extra comfort: bruine boter met salie, speculaaskruiden, tahini of sesam, gekaramelliseerde uien.
4x zoete aardappel stamppot
Inspiratie nodig voor een lekker toetje of tussendoortje? Bak dan deze dadelcake met karamel en gezouten boter.