PerenWaarom, o waarom, hebben wij appeltaart als nationale taart geadopteerd? De peer doet het net zo goed in geurige homemade taart. Oké, soms zijn peren te hard, maar meestal zijn ze juist zo sappig dat het sap langs je mondhoeken naar je kin loopt. Omdat het nieuwe perenseizoen eraan komt, geven we graag recepten met peer in de hoofdrol…

perentaarttorta di pere e mandorle – peren-amandeltaart
Over deze veel te lekkere taart kan
Leonardo Pacenti van restaurant Toscanini kort maar krachtig zijn: ‘Deze torta di pere e mandorle is boerig lekker!’

 

gnocchi met gorgonzola en peergnocchi met gorgonzola en peer
Betty Koster: ‘Dit recept heb ik in Rome voor delicious. ontfutseld, maar stelt niets voor zonder een goede gorgonzola. Gebruik daarnaast stevige handperen en je hebt een perfecte combi.’

 

Perentaart met gember

perentaart met gember
Peren + gember + een heel klein beetje perenlikeur + karamel = toch echt wel een stukje hemel! Maak daarom snel deze taart en genieten maar…

 

Welke peer is nou welke? En welke peer is de beste voor bovenstaande delicious.recepten? Kijk in het septembernummer van delicious. en chef redactie Suzanne legt het je haarfijn uit in de Foodiefile!

Bekijk je deze pagina in Layar? Klik dan op ‘close’ en je gaat terug naar delicious.&Layar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *