Jalapeñopepers

Jalapeñopepers (verse) koop je bij ruim gesorteerde toko’s, groentewinkels en mediterrane supermarkten. Bij de supermarkt zijn ook ingelegde jalapeñopepers in blik of pot te koop. Vervang evt. door groene Spaanse pepers, maar die hebben niet het specifieke aroma van de jalapeño en zijn scherper.

Japanse gember

Japanse gember is gember ingelegd in een zoetzuur azijnmengsel (zie ook Gember). Door de azijn wordt de gember zacht en roze van kleur. Te koop bij toko’s met een Japanse afdeling en oosterse supermarkten en Japanse speciaalzaken.

Japanse rijstwijn

Japanse rijstwijn is verkrijgbaar bij de toko. Vervang eventueel voor droge sherry. Verwar het niet met mirin, dit is gezoete Japanse rijstwijn (zie mirin).

Jarlsberg

Jarlsberg kaas is de Noorse variant van emmentaler, met een wat zoetige milde smaak. Je kunt ook emmentaler nemen of maasdammer.

Jerkkruidenmix

Jerkkruidenmix bestaat uit hete Spaanse peper, pimentbes en tijm. Vervang het eventueel door cajunkruiden.

Jeneverbessen

Jeneverbessen zijn verkrijgbaar bij sommige supermarkten, sommige slagers met een specerijenassortiment en natuurwinkels. Jeneverbessen worden veel bij de inmaak van zuurkool en in vleesstoofschotels gebruikt.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.