Shit Hot Fest: het pikantste food festival van Amsterdam

Wat een chipotle, jalapeño, en een chili morita gemeen hebben? Ze zijn hot, shit hot! Op het Shit Hot Fest op 9 en 10 april pakt de peper het podium en komen peperfans en spice-liefhebbers samen om de spicy keuken te verkennen.

Tempel of hotness

Het Amsterdamse restaurant Deus Cantina verandert op 9 en 10 april in een ware ‘tempel of hotness’ aan de Herengracht. 16 internationale hot sauce makers, peperfans en spice liefhebbers komen samen op het heetste culinaire event van het jaar.

Nieuw food festival

Food festivals zijn er in alle soorten en maten. Maar een event in het teken van peper en hot sauce is nieuw: In het buitenland is de markt voor heet eten veel hotter dan in Nederland. En dat gaan wij – Deus Cantina en T-Rex Sauces – veranderen’, zegt Neil Roake. Samen met zijn compagnon Frank Dekker (mede-oprichter van T-Rex Sauces en chef Deus Cantina) en Chris Bron, (restaurantmanager Deus Cantina) bedacht hij het Shit Hot Fest.

Shit Hot Fest: what’s hot?

16 internationale namen uit de hot sauce wereld worden vertegenwoordigd op het festival. Van heet, heter tot heetst. De 750m2 grote Cantina is opgedeeld in 4 ‘areas’. Er zijn proeverijen en je kunt de makers ontmoeten. Westlandpeppers verkoopt zijn zaden en peperplanten terwijl er pittige plaatjes worden gedraaid. Als klap op de vuurpijl staat de beruchte Carolina Reaper peper in de spotlight: heb jij ‘m al geproefd?

Meet the makers

De hot sauce makers en partners die tijdens Shit Hot Fest gaan vlammen, zijn:
• Portugal: Temperus, Senhor Rito, O Petiska
• Nederland: Lil’ Salsa (by A Different Story), Sweet Heat Hot Honey, Original Sinners, T-Rex Sauces, Herbano (Roots, Rice & Beans), Charlie’s Fresh, Pika Hot Stuff, Chilli Chans, Hush Hush Hot Sauce, Oh-na-mi Kimchi, BAIN Brewing
• Italië: Curtice Brothers
• België: Swet

Wedstrijd chilli eten

Op zaterdag 9 april staat de ultieme sh*t hot test op het programma: de hot chilli eating competition. Deelnemers nemen het tegen elkaar op en eten de heetste pepers die er zijn. Wie de uitdaging doorstaat, wint een limited edition sh*it hot toiletbril en eeuwige roem.

Informatie & tickets

Voor meer informatie zie Instagram @deuscantina, @shit_hot_fest, en de website van Deus Amsterdam www.deus.amsterdam. Tickets kosten €10,- en zijn te koop op EventBrite. ‘Een toegangsbewijs is inclusief tortilla chips (voor hot sauce tastings), 15% off op alle Deus Cantina aankopen, én ‘some sh*it hot fun’.’ Op beide dagen is het event geopend van 12:00u-16:00u.