primeur: De Pindakaaswinkel komt met vier nieuwe smaken

Dit nieuws brengen we graag op een vrolijke noot (pun intended): De Pindakaaswinkel – bekend van avontuurlijke smaken zoals chilipeper en citroengras, of knoflook met gebakken ui – introduceert vier nieuwe notenpasta’s!

Op je broodje smeren? Jazeker, maar we voegen met net zoveel liefde een paar lepels pindakaas toe aan een bananenbrood, ijs, soep – zoals deze van Samuel Levie & Joris Bijdendijk – of curry. En als we heel eerlijk zijn verdwijnen er op de redactie ook gerust een paar lepels rechtstreeks in onze mond, vooral als er een pot van De Pindakaaswinkel op tafel staat.

Het potje dat je het liefst voor jezelf houdt

Daarom hebben we heel goed nieuws: naast smaakfavorieten als ‘Dadel Kaneel’ en ‘Karamel Zeezout’, wordt het assortiment van De Pindakaaswinkel uitgebreid met vier notenpasta’s. Amandel PindaCashew PindaHazelnoot Pinda en een 4-Notenpasta.

Wees gerust, het is en blijft de pinda-kaaswinkel, dus elke notenpasta is gemixt met lekker veel pinda’s. Over de verhouding van de noten in de verschillende pasta’s willen de makers graag sparren met hun klanten. Jullie dus! Heb je feedback over de eerste batch en wil je graag meedenken over de perfecte notenpasta? Dat mag, graag zelfs. Stuur je op- en aanmerkingen naar michiel@depindakaaswinkel.nl.

PINDAKAAS-winkel, waarom deze nieuwe stap?

De Pindakaaswinkel is groot fan van de pinda en heeft daarom het gebruik van andere noten lang afgehouden. De pinda is een peulvrucht en een stikstofbinder, wat betekent dat de pindaplant stikstof in de bodem afzet en daarmee de grond vruchtbaarder achterlaat. Andere noten hebben deze unieke eigenschap niet. Daarnaast verbruikt de pindaplant van alle bovengenoemde noten verreweg het minste water (74% minder ten opzichte van bijvoorbeeld amandel). 

Maar kijk je naar de voedingswaarden, dan is een gemende notenpasta heel interessant. Zo scoren pinda’s hoog op eiwitten (zo’n 25 gram per 100 gram), en krijg je dankzij amandelen en cashewnoten je dagelijkse portie antioxidanten en vitamine E binnen. De nieuwe potten bewandelen dus de gulden middenweg tussen duurzaamheid en gezondheid. En los daarvan, zijn notenpasta’s gewoon verschrikkelijk lekker.

Over De Pindakaaswinkel

De Pindakaaswinkel is een Nederlands foodbedrijf dat eigen pindakaas maakt in meer dan tien verschillende smaken. Het bedrijf is bekend geworden door de eerste pindakaaswinkel ter wereld te openen en pindakaas in verschillende, vaak verrassende, smaken te maken. De eerste winkel werd in 2016 door Michiel Vos opgericht in Amsterdam. De Pindakaaswinkel maakt hun pindakaas zelf met uitsluitend natuurlijke ingrediënten en zonder palmolie. Bekijk hier het complete assortiment.

De verschillende potten zijn vanaf dinsdag 20 augustus verkrijgbaar in alle vestigingen van De Pindakaaswinkel en via www.depindakaaswinkel.nl.

Wedden dat je ook gelukkig wordt van dit lijstje: 3x de lekkerste recepten met pindakaas

De Pindakaaswinkel