nu te koop: magisch mediterraan!

In de Méditerrannée is alles zo fijn dat het bijna niet uitmaakt wat je eet. Maar als je de sfeer en de omgeving weghaalt en het eten verhuist naar je eigen keuken, wat blijft er dan over? Nou, wat dacht je van al deze geweldige gerechten in het nieuwe augustus-nummer van delicious. 

In Athene – doordrenkt van historie en altijd badend in gouden zonlicht – stoppen we bij Café d’Athènes waar twee Franse chefs hun moderne blik op de mediterrane keuken met ons delen. Dat is een gulle bedoeling vol Griekse lekkernijen kunnen we je vertellen, en met deze delicious. zet je zélf de tafel vol! 

Dat is sowieso de stijl als we zuidwaarts trekken: veel verschillende gerechtjes om te delen. Janneke geeft ons haar versie en maakt een mezze-menu (komijn-kefjedes en vijgenrolletjes? YES!). We gaan natuurlijk barbecueën, leven ons uit met oud brood, maken zongerijpte tomaat nóg lekkerder – in bijvoorbeeld een heel fotogenieke tarte tatin – en om het af te toppen maken we geweldige toetjes op basis van drankjes als Licor 43 en raki. Als eten magisch is, is het wel in deze editie. Geniet ervan! 

Lees verder in het nieuwe nummer:

>> Tahin: Esther Erwteman is tahini-lover. Sinds ze de ware sesampasta ontdekte in Israël, gaat het door veel van haar desserts met ijs en door de courgettesalade en freekeh. Met delicious. deelt ze recepten uit haar nieuwe boek van sesam tot tahin. 

>> Proef de zee op je bord: Chef Giovanni heeft Sardijnse roots en dat proef je in zijn vislunch met casadinas, vis in zoutkorst en meer. Nodig alvast je vrienden uit, want dit belooft een zonovergoten Italiaanse middag aan tafel te worden. 

>> Van alles met vijgenbladeren: Experimenteer mee met Victor de Launay. Hij plukt en droogt aromatische vijgenbladeren en doet ze in ijs, maakt er thee en ook olie van – en dat is echt verschrikkelijk lekker over vers gedraaid ijs met aardbeien. 

>> Rutger bakt: cheesecake: Sinds Rutger ontdekte dat gebakken cheesecake wél lekker is, bakt hij ze zelf. Proef zijn zomervariant met nectarine en passiefruit en je wilt niets anders meer! 

Én we maken bekend wie volgende maand onze gastredacteur is!

cover delicious. augustus-nummer 2022