ik bedacht, maakte en fotografeerde 1200 recepten voor delicious. – dit zijn mijn favorieten

Janneke Philippi is receptschrijver en kookboekauteur. Ze woont met haar gezin in Zuid-Limburg. Haar man Serge fotografeert al haar kookkunst. In het jubileumnummer van delicious. (bestel het nummer hier!) nemen we een kijkje achter de schermen bij Janneke en Serge. En delen we recepten uit hun nieuwe kookboek VEGA.

Janneke: Mijn eerste bijdrage aan delicious. was in 2009: receptuurontwikkeling voor een paasbrunch. Daarna kocht het magazine een aantal vrije producties van mij aan en gingen we steeds intensiever samenwerken.

In 2012 startte ik met Familietijd, de voorloper van de rubriek Simpel & Snel en Janneke kookt. De fotografie voor deze rubriek zijn Serge en ik vanaf 2013 gaan doen.

Als ik snel tel, heb ik zo’n 1200 recepten voor delicious. magazine bedacht.

De opzet van wat we voor delicious. doen is altijd nagenoeg hetzelfde geweest: lekker eten voor het hele gezin met toegankelijke producten (veelal uit de supermarkt), zowel voor doordeweeks als in het weekend met gasten. Onze recepten hebben altijd iets verrassends. Dat kan in smaak, manier van bereiden of uiterlijk zijn.

De appel-kaneelrollade uit de eerste kerstproductie staat me nog helder voor de geest, die was een succes. 

Ik vind het echt moeilijk om een favoriet aan te wijzen. Ik stop mijn ziel in alle delicious.recepten, en maak er veel ook privé nog regelmatig. Zoals de auberginesoep met linzen en fetacrème (zie hieronder), de gegratineerde pastaschelpen met tomaten-chipotlesaus, en in deze herfstige tijd ook de cranberry-peercrumble.

De afgelopen jaren is er steeds meer nadruk op groenten gekomen.

Mensen eten bewuster, vaak flex. Dat vind ik een hele goede ontwikkeling. Wij eten absoluut ook flex, niet alle dagen vlees of vis. Dierlijke producten kopen we heel bewust. Geen grote porties, maar meer als smaakmaker bij een gerecht.

Bekijk hier het recept voor de zalmrollade én de auberginesoep:

auberginesoep met linzen en fetacrème
Superlekker en gewoon binnen een half uur op tafel, deze vega auberginesoep met linzen en fetacrème. We gaan het nóg lekkerder maken: bestrijk warm flatbread met dikke yoghurt en bestrooi met fijngesneden groene kruiden. Rol op, snijd in plakken, geef bij de auberginesoep en dippen maar!
Nog een delicious.recept voor vega soep!
naar recept
Auberginesoep - delicious

Bestel het laatste nummer van delicious. met de VEGA-recepten van Janneke hier: