Podcasts zijn hot! En niet alleen de populariteit groeit, het aanbod groeit misschien nog wel harder. Om voor jou de keuze iets makkelijker te maken hebben wij een selectie gemaakt van de leukste én lekkerste culinaire podcasts.
De leukste culinaire podcasts
Kookgeluiden
Om maar meteen met de deur in huis te vallen: delicious. heeft sinds kort een eigen podcast (en nee we zijn niet bescheiden)! Vanuit de testkeuken van delicious. praten we je bij over wat er bruist, borrelt en leeft in de wereld van koken en eten. Van de nieuwste foodtrends tot kooktechnieken zoals stoven en alles over ons favoriete koekje: de macaron. Stay tuned!
Cheft
Altijd al benieuwd naar de geheimen van Amsterdamse topchefs? Culinair journalist Hilke Versprille gaat op bezoek in de keukens van deze chefs. Al kokend gaat ze in gesprek met onder anderen Joris Bijdendijk, Yvette van Boven en Luc Kusters. Je hoort het sissen van het vet, het mes dat door de groenten snijdt en de peper die wordt gemalen. Om honger van te krijgen!
Ook foodseries zijn populair. Wij geven je 5x Netflix foodseries- en documentaires die je wil zien
The Katchup Podcast
Deze wekelijkse podcast zorgt ervoor dat jij altijd op de hoogte bent van het laatste culi-nieuws. Variërend van nepkip tot gefrituurd ijs of het lichaamsbeeld onder chefs. De presentatoren nemen je mee in hun gesprek over de actualiteit, en dat klinkt alsof je meeluistert met een gesprek onder vrienden. Ze vullen elkaar aan, zeggen het als ze het ergens niet mee eens zijn of lachen met elkaar, maar wél met een agenda.
Pluijm’s Eetbare Podcast
René Pluijm kennen we van zijn programma Pluijm’s Eetbare Wereld, waarin hij in verschillende landen en streken op zoek gaat naar culinaire schatten. Het programma is van de buis, maar inmiddels heeft hij ook een (bijna) gelijknamige podcast. Hierin gaat René met zijn steeds wisselende gasten op zoek naar wat het nou precies is dat onze zintuigen zo kan prikkelen. Te luisteren via Spotify, Apple Podcasts, Audible en meer.
Mangiare!
Deze podcast is oorspronkelijk een radioprogramma en elke vrijdag om 19:30 uur te beluisteren op NPO Radio 1. Mangiare! wordt live gemaakt en opgenomen, in het bijzijn van een publiek, waardoor de podcast lekker losjes is. Petra Possel praat met gasten uit de wereld van eten en koken over hun vak, afgewisseld met een aantal vaste rubrieken.
Wat Schaft de Podcast
Jeroen Doucet en Jonas Nouwen koken thuis op hoog niveau en gaan in deze podcast tot de bodem van de pan: van hummus tot Koreaanse BBQ. Een aanrader voor elke (thuis)kookgek en foodfreak.
The Food Programme
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
Culinair journalist Sheila Dillon beantwoordt vragen en gaat op onderzoek uit in deze podcast van BBC Radio 4. Gericht op de productie, consumptie en kwaliteit van eten. Je zou het kunnen vergelijken met de Keuringsdienst van Waarde, maar dan in de vorm van een Britse podcast.
Taste Daily
Wie heeft de carrotcake uitgevonden? Waarom wordt droge wijn ‘droog’ genoemd? En wat is kimchi? Deze dagelijkse podcast geeft elke dag antwoord op een foodvraag. De lengte van de afleveringen varieert tussen de anderhalve minuut en tien minuten. Een leerzame start van de dag!
Je luistert al deze podcast via Spotify of Apple Podcasts.
Beeld: iStock en Instagram