speciaal voor jou: de leukste culinaire events in maart en april

Bij welke pop-up moet je zijn, waar kun je volgende week wildplukken en bij welke dancing hap je een onovertroffen tropische kipburger? Kortom: waar moet je deze maand gegeten, geproefd, geshopt en genoten hebben? Dit zijn de leukste culinaire events.

Nou, laat dat maar aan ons over. We speurden stad, land – en internet – af naar niet te missen events waar jij bij kunt zijn.

Brood pop-up bij Cafe Restaurant Metro, Amsterdam

Zei er iemand brood? Op 23 en 24 maart organiseren drie jonge zuurdesembakkers een pop-up bij Cafe Restaurant Metro waar verschillende Nederlandse graanvariëteiten worden onderzocht, en vooral geproefd! Op het menu onder meer croissants van rode tarwe, daslook-crackers en gepocheerde rabarber met kefir-mascarpone. €38,- p.p. 10:00-12:30 Meer info via Instagram.

culinaire events maart april 2024

Het tulpendiner, Anna Paulowna

Op 19 en 20 april organiseert onze eigen culi-redacteur Hester de Goede samen met Tine, Lisette en Karin het eerste Tulpendiner. Je wordt ontvangen met een hapje en een tulpencocktail, waarna er aan de hand van gerechten een heuse tulpen-reis wordt gemaakt.

Na deze fleurige avond kijk je heel anders aan tegen de Hollandse tulp – of was-ie nou Turks? Ontvangst om 18.00 uur op creatieve buitenplaats Johanna’s bos. Er zijn nog een paar kaarten! Bestel ze hier.

Oficina bij Stedelijk Museum Amsterdam x Marina Abramović, Amsterdam

Tijdens de eerste weken van de Marina Abramović tentoonstelling serveert de altijd fijne, Japansachtige kantine Oficina viennoiserie, koekjes, snacks en Japanse thee in het cafe op de eerste verdieping van het Stedelijk museum. Er is koffie van het Deense La Cabra. Vanaf 21 maart zijn ze open, donderdag t/m zondag. Meer info via Instagram.

Specerijen mixen in Hilversum bij De Hoorneboeg

Als onderdeel van het Earthday Festival bij de Hoorneboeg – een groene oase in het Hilversumse bos – worden er op 20 april allerlei leuke en lekkere workshops georganiseerd. Onze favoriet? De Masala Masterclass van Spice First: een workshop waarin je specerijen leert combineren en aan de slag gaat met zelfgemaakte specerijenmixen. Masala betekent namelijk letterlijk specerijenmix in het Indiaas. Kaarten bestel je hier.

Noni Kooiman @ Benelux bar, Amsterdam

Chef Noni Kooiman, bekend van het Surinaamse kookboek Switi Sranan en de wokbijbel, serveert op zondag 31 maart gefrituurde kipburgers met een tropisch tintje. Toe mag je genieten van een old-school bananensplit in de vorm van een ijssandwich.

Twee nostalgische klassiekers tezamen: dat kan niet fout gaan. Oja, en er wordt gedanst! Vanaf 18:00 gaat de muziek aan, verwacht warme tunes: salsa, funk en een beetje house. Toegang is gratis, hier vind je meer info.

Arancini merijns mediterannee
delicious. maart 2024

Arancini en meer bij La Bottega, Amsterdam

Onze eigen culi-redacteur Merijn Tol bindt het schort voor en popt op in de Italiaanse deli La Bottega van Chiara. Voor bij de aperitivo zijn er gouden arancini – waarvan we het recept en de geschiedenis met je delen in ons laatste Italië-nummer – gevolgd door een dromerig menu dat je rechtstreeks naar Sicilië transporteert.

Kaartjes zijn €40 inclusief een drankje en koop je hier. Wanneer kun je aanschuiven – want dat wil je! 5 april van 19:00-22:00.

Spring closet sale met wijnen van Sebonsa, Amsterdam

Slokjes natuurwijn sippen terwijl je shopt? Tijdens deze markt met tweedehands kleding is dat precies wat er op het programma staat. De wijnen worden verzorgd door Sebonsa en de kleding komt van een hele bups hippe Amsterdamse meiden.

Sorry mannen… voor jullie is er maar één rek. Aankloppen doe je bij studio3000 – ketelstraat 3 in Amsterdam noord op zondag 7 april van 12:00-18:00.

De Oekraïense pop-up @ Alex + Pinard, Amsterdam

Het eerste Oekraïense restaurant van Amsterdam, hè-hè, dat werd wel een beetje tijd. In het pand van Alex en Pinard in Amsterdam Oost nemen drie chef-koks de keuken over om de lekkerste varenyky en borsjt met een speciale twist te serveren uit hun thuisland. De dumplings worden allemaal handgemaakt door stug knedende Oekraïense dames. Die moeten we proeven! Reserveren kan tot 26 april.

Psst: een van de chefs – Anastasia, die liefkozend Nastya wordt genoemd – organiseert een via via diner op vrijdag 29 maart in Amsterdam West. Via via? Haar gasten komen altijd via via. Misschien zelfs via delicious. Stuur haar een berichtje op Instagram om een plek aan tafel te reserveren, aanrader!

Regina – easter brunch, Rotterdam

Bij de Rotterdamse all-day hotspot Regina kun je deze Pasen aankloppen voor een uitgebreid brunchbuffet (like!). Verwacht geurige broodjes, echte paaseieren, roggebrood en gerookte zalm. Samen met lekker jus’tje en een goede bak filterkoffie kost het je €27,50. Wanneer? 30 maart. Reserveren kan door een berichtje te sturen op Instagram.

Reclaim the seeds – Nijmegen

Reclaim the Seeds Nijmegen is aan het ontkiemen! Op zaterdag 30 maart verwelkomt Ecodorp Zuiderveld (Alfred Hitchcockstraat 42, Nijmegen) voor de derde keer Reclaim the Seeds. Op de dag zelf kun je bij allerlei kraampjes terecht om zaden te kopen, ruilen of krijgen. In het gemeenschapshuis van Ecodorp Zuiderveld zullen workshops en lezingen gegeven worden over alternatieve andbouwsystemen, groen activisme en ook praktische doe-workshops, zoals wildplukken en zaden oogsten. Ook leuk voor kinderen! Meer info vind je hier.

Thee tastings, diverse plekken in Nederland

Op verschillende plekken in het land kun je authentieke Chinese en Japanse thee ceremonies bijwonen.

Workshop Japanse Theeceremonie – Leiden op 5 en 6 april
Authentieke Chinese Thee Ceremonie -Lente Editie- in Maastricht op 14 april
Mindful dinner & Ancient tea ceremony op 24 maart in Amsterdam

En bekijk ook de website van Moychay. De eerst volgende thee ceremonie is op 23 maart.

Nog meer culi-events

• The Comedy Thali: Something Spicy Comedy + Dinner at Punjabi Rasoi in Zeist
• Tunisian Iftar bij Bar Bario op 6 april in Amsterdam
• Soup & Stories op 5 april in Utrecht
• Elegast Cursus Cider maken op 13 april in Langbroek
• Diverse wildplukwandelingen in het hele land nog een tip: Wilde Oogst
• Lobster lunch bij Bottleshop Amsterdam op zondag 24 maart
• Eten tekenen bij Murmur: draw draw draw – mikidou life drawing #7

Arancini merijns mediterannee
delicious. maart 2024