8 cadeaus voor de échte wijnliefhebber

Er zijn maar weinig mensen die je met een gerust hart een fles wijn cadeau kunt geven. Want wat koop je, als je niet weet of de voorkeur uitgaat naar wit, oranje, of juist een funky Pet Nat? Ga daarom voor een van deze cadeaus voor wijnliefhebbers: veilig en toch heel sappig.

Bekijk voor nog meer inspiratie ook dit lijstje met 7x kerstcadeaus waar je nog niet aan had gedacht.


1. Vacu Vin

Als je niet direct de hele fles leegdrinkt – en dat komt vaak voor – dan is het handig om de wijn te vacumeren met een vacu vin. Een soort pompje waarmee je de lucht uit de fles zuigt, waardoor de wijn langer goed blijft. Bijkomend voordeel: als vrienden de kurk per ongeluk weggooien (dat zou jij natuurlijk nooit doen) heb je voortaan een stopper in huis om de wijn af te sluiten.

VacuVin Wine saver Concerto – met 2 doppen €13,99


2. INAO proefglas

De kans is groot dat er onlangs een nieuwe wijnbar in de buurt is geopend, waar ze de (natuur)wijn schenken in klein glaswerk. Van het soort Franse stijl, laag op de poot. Officieel zijn dit proefglazen, die je gebruikt om, de naam zegt het al, wijnen te proeven naast elkaar. Ze zijn razend populair bij wijnboeren – en nu dus ook in wijnbarretjes – vanwege hun elegante, doch compact en stevige voorkomen. Ideaal ook voor thuisproeverijen. Wil je echter het allerbeste uit een wijn halen? Dan kun je beter een set Bordeaux en Bourgogne glazen cadeau geven aan een wijnliefhebber.

Origineel I.N.A.O. degustatieglas – 6-pack €19,95


3. Bijna Zalto glazen

Zalto is de crème de la crème onder de wijnglazen. Ze zijn alleen verschrikkelijk duur en je kunt ze niet in de afwasmachine stoppen. Na een eindeloos lange zoektocht vonden we het beste alternatief: Gabriel glas wijnglazen. Ontwikkeld door René Gabriel, een wijncriticus die verlangde naar één glas voor elk type wijn. Inmiddels wordt dit glas gebruikt bij menig sterrenrestaurant en wijngoed. Er zijn twee verschillende soorten, waarvan het StandArt glas 150 gram weegt en iets beter tegen een stootje kan.

StandArt glas – Box met 2 glazen €32,00


4. Le Creuset Kelnersmes

Iedereen zou een kelnersmes in de la moeten hebben liggen, vinden wij. Met een snelle draai, een huppeltje hier en daar, open je de wijn in een paar luttele seconden. Een kelners- of wijnmes is zóveel compacter en makkelijker in gebruik dan alle andere kurkentrekkers out there. En, je kan hem laten ingraveren. Zo geef je een nog persoonlijker cadeau aan een wijnliefhebber.

Le Creuset Kelnersmes €34,95


5. Zuiver Wijnen – Wijnpakket ‘Zuivere Basis’

Voor de wijndrinker die wil flirten met natuurwijn is er dit introductiepakket van Zuiver Wijnen. Want wat natuurwijn is kun je het beste proevend ontdekken. In tegenstelling tot wat er vaak wordt gedacht, gaat het niet om een smaak, maar een stijl van wijnmaken. Vergelijk het met biologisch versus niet-biologische landbouw. Wijnboeren die op natuurlijke wijze werken, doen zo min mogelijk met de wijn. Zon, sap, een tank en wat handen voor de pluk: meer is het niet. Daarom noemen ze het ook wel ‘low-intervention wine’ in het Engels.

Zuiver Wijnen – Wijnpakket ‘Zuivere Basis’ €70


6. The Durand

De doorgewinterde wijnliefhebber heeft ongetwijfeld al een stevig, dubbelscharnierig kelnersmes, maar als hij ook graag wijnen drinkt met al heel wat jaren op de teller (we hebben het over 30+ jaar), dan is dit het perfecte cadeau. The Durand kan namelijk de meest kwetsbare kurken, heel en intact, verwijderen.

The Durand opener voor oude kurken €159,50


7. Noble rot

Het Engelse tijdschrift Noble rot (edele rotting) is zoals ze zelf schrijven een ‘knallende, hartverscheurende, genreverstorende ode aan gastronomisch genot’. Oftewel wijnrebellen die de gevestigde wijnwereld een opkalefater willen geven. De covers maken het alleen al een leuk cadeau voor een wijnliefhebber.

3x Noble Rot Magazine €99,95


8. delicious. kerstnummer

Niet te vergeten is natuurlijk ook het kerstnummer van delicious.! Vol heerlijke recepten en de beste wijn-spijscombinaties!