De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

q – quinoa

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Quinoa (spreek uit al: kienwah) lijkt op een graansoort, maar het zijn de zaden van een Zuid-Amerikaanse plant die behoort tot de ganzenvoetfamilie. Quinoa is glutenvrij en heel voedingsrijk. Behalve witte is ook er zwarte en rode quinoa, die zijn nog nootachtiger van smaak. Verkrijgbaar bij goed gesorteerde supermarkten en natuurwinkels of online te bestellen. Je kunt het evt. vervangen door rijst.

Quinoavlokken zijn geplette quinoakorrels die je evt. ook rauw kunt eten. Het is een goed alternatief voor havermout en is vrijwel op dezelfde manier te bereiden. De vlokken zijn ook geschikt als strooisels over desserts als yoghurt, over homemade brood of in mueslirepen. -> Zie ook: quinoa.