Reis mee naar Latijns-Amerika en proef de hapjes en cocktails met chili, mezcal en mais alvast voor in Rotterdam en Amsterdam, waar je tegenwoordig deze 3 Mexicaanse hotspots treft.

Silbar
Moderne Mexicaanse vibes ontdek je bij Silbar in Rotterdam. Sil betekent fluitje (bier) in het Mexicaans. Hier bestel je mooie tequila’s met antojitos en mini-gerechten. Want ondanks dat eigenaren Joy Medina en Thomas Tournier geen spatje Mexicaans bloed hebben, deden ze hun huiswerk maar al te goed. Met op de kaart elotes (maïsribbetjes), totopos (de échte tortillachips) en taco’s met gestoofd wild zwijn en salsa purpura (tomatillo). silbar-rotterdam.nl

Masa
Mezcal – de drank van geroosterde agave – is de trend: ook bij Masa in Rotterdam is de wereld van mezcal te proeven. Masa wil een hommage zijn aan de magie van mezcal-bars in Mexico, vol mezcal, muziek en lekker eten. De nieuwe Mexicaanse bars willen óók het echte authentieke Mexico op je bord serveren. Bij Masa laten ze zich inspireren door gerechten van locals. Dat smaakt bijvoorbeeld zo: tamal met pato (eend) met salsa verde, of een dip van zonnebloempitten met tomaat met daarbij totopos (de echte tortillachips) of cochinita pibil, zacht gestoofd varkensvlees met koriander en sinaasappel.
masa-bar.com

Tula
Tula – de Mexicaanse kantine van Coba in Amsterdam – vind je pal naast de geliefde taqueria. Hier kun je later op de dag terecht voor een indrukwekkend aanbod mezcals. Zoals die van Mezcal Real Minero uit Santa Catarina Minas, Oaxaca. Beroemd om hun authentieke recepten en ongelooflijke ambacht. Zo wordt deze mezcal gekookt in aardewerk onder de grond. En er zijn mezcal-cocktails als de Nucano Mezcal Espadin & Cuishe verrijkt met maïszijde (het buitenste van de kolf) voor een extra delicate zoete maïssmaak. In het weekend serveren ze vanaf 11.00 uur twee tamales, met mole & paddenstoelen of met kip en salsa verde. Mexicaanser krijg je het hier niet. instagram.com/tula.cantina
Heb jij onze delicious. TOP 100 al in huis? Dé gids met de 100 allerlekkerste adressen van Nederland, geselecteerd door niemand minder dan Rutger van den Broek, Janneke Philippi en chef Geneal Harreman, samen met heel veel lezers en onze eigen redactie. Verwacht verrassende delicatessenzaken, pluktuinen en zelfs fijne slijters. Bestel hem direct.