Ga naar content
facebook
pinterest
instagram
delicious
nr.1 foodmagazine
abonneren
  • home
  • recepten
    • voorgerechten
    • hoofdgerechten
    • nagerechten
    • zoet
    • mijn recepten
  • artikelen
    • foodnieuws
    • receptlijstjes
    • tips, tricks & tools
    • hotspots
  • Academy
  • shop
  • abonnementen
  • Home
  • kerst 2025
  • Recepten
    • voorgerecht
    • hoofdgerecht
    • nagerecht
    • zoet
    • mijn recepten
  • artikelen
    • foodnieuws
    • receptlijstjes
    • tips, tricks & tools
    • hotspots
  • Academy
  • Shop
abonneren

track&trace – mild & fris

161005_del11_prod_koffie_fris-vdelicious. koffiebonen mild & fris (500 g) bestaat voor 100% uit Arabica-koffiebonen. Kenmerkend is het volle zoete aroma en een lager cafeïnegehalte. Het branden van de bonen voor deze milde & frisse blend gaat extra langzaam, zo komen er veel aroma’s vrij voor een verfijnde, gebalanceerde smaak met een vleugje citrus.

Perfect voor het maken van een lungo, americano of cortado.

De koffie doet het goed in gepocheerde peren met ricotta of bij vanille-spritshartjes!

STERKTE: 2 – 3 | (5 = maximaal)

CERTIFICERING: Europees biologisch keurmerk

PLANTAGES:

Honduras
Zoals ook in veel landen, wordt de koffie uit Honduras geclassificeerd naar hoogte van de plantage.
  • Tussen 700 en 1000 m verbouwde koffie: Honduras Central Standard.
  • Van 1000 tot 1500 m: High Grown
  • Hoogste klasse tot 2000 m: Strictly High Grown.

Deze laatste koffie kenmerkt zich door een pikante zuurgraad in de koffie.

Brazilië
Deze koffie komt uit een district waar de allerbeste Braziliaanse koffie vandaan komt. Het neutrale karakter van de koffie geeft de volledige melange een bijzonder fijne smaak.
Java
De Arabica koffie van Java wordt geteeld op het oostelijk uiteinde van het eiland, op meer dan 1400 meter hoogte. Na het plukken wordt de koffie zo snel mogelijk naar de molens gebracht, waarna de pulp gefermenteerd en gewassen wordt.

SLOWROASTING
De meeste koffie wordt op moderne wijze gebrand. Een meer ambachtelijke techniek om de koffiebonen te bereiden is het zogenaamde roosteren. Eigenlijk is dit een vertraagde vorm van branden, vandaar de term ‘slow roast’. Doordat het proces van roosteren langer duurt dan het gebruikelijke koffiebranden, krijgen de smaken die in de koffieboon zitten meer tijd om vrij te komen. Het is een ambachtelijke manier van koffiebranden die eigenlijk een beetje vergeten is doordat de meeste consumenten vooral goedkope koffie willen. Hierdoor hebben koffiebranders in de loop der jaren steeds snellere manieren ontwikkeld om koffiebonen te branden. Een steeds groter wordende groep koffieliefhebbers ontdekt de laatste tijd echter de rijke en unieke smaak van ‘slow roast’ koffie.

GEBRUIKEN & BEWAREN
De koffiebonen zijn geschikt voor alle typen koffiemachines. Bewaar de bonen na openen van het pak goed afgesloten. Koel, donker en droog.

Hulp nodig? Bel onze klantenservice 020 894 7552 of mail naar klantenservice@deliciousmagazine.nl

Volg ons en blijf op de hoogte
facebook
pinterest
instagram

delicious. magazine is dáár waar het om koken en eten draait. Met maakbare recepten, vol verhalen over mensen met een passie voor eten en fotografie om bij te watertanden. Restaurants die je niet mag missen, de mooiste keukenspullen en geweldige wijnadviezen.

Over ons
  • Adverteren
  • Contact
  • Cookie informatie
  • Privacy beleid
  • Gebruiksvoorwaarden
  • Spelvoorwaarden
  • Verklaring & uitleg
  • Klantenservice
  • Leveringsvoorwaarden
  • Retourneren
  • © Roularta Media Nederland
Magazine
  • Abonneren
  • Colofon
  • Losse edities
  • Nieuwsbrief
Contact

delicious. klantenservice
Postbus 606
7000 AP Doetinchem
e-mail klantenservice@deliciousmagazine.nl
020 894 7552

 

delicious. redactie
Postbus 22693
1100 DD Amsterdam-Zuidoost
e-mail delicious@roularta.nl

 

delicious. shop
Spaklerweg 53
1114 AE Amsterdam
(geen bezoekadres)
KvK: 60880236
BTW nummer:
NL854100787B01

 

© 2025 Roularta Media Nederland
facebook
pinterest
instagram