it’s time! delicious. kerst deel 1 ligt in de winkel

it’s time! delicious. kerst deel 1 ligt in de winkel

Het is zo ver! Ons nieuwe nummer ligt vanaf vandaag in de winkels – woohooo! De novembereditie staat bomvol heerlijke recepten, slimme tips, culinaire inspiratie én natuurlijk met een feestelijke twist. Want dit nummer is het eerste deel van onze kersteditie!

Of je nu alvast wil nadenken over wat er straks op je kersttafel komt, een gezellige Sinterklaastafel wilt samenstellen of gewoon doordeweeks wat nieuwe recepten wilt proberen – het novembernummer helpt je met smaak de feestdagen door.

Wat kan je vinden in het nieuwe nummer?

Er zijn natuurlijk een paar klassiekers die je in elke editie terugkomen:

Simpel en snel

Feestelijk maar toegankelijk – een compleet driegangendiner dat je in no-time op tafel zet. Perfect voor drukke dagen, maar met de charme die ook op de kersttafel past.

Een foodupdate

De culinaire pareltjes die wij aanraden! Van de beste boter en olijfolie to nieuwe kookboeken en wondermooi servies! Alles voor een mooie tafel én een tevreden maag.

Hotspots

Dé café’s en restaurants waar je je direct thuis voelt. Deze maand nemen we je mee naar plekken vol warmte en knusheid – perfect voor het seizoen.

Delicious Academy

Onze eigen kookschool: hier delen we tips die je kookkunsten nét dat beetje extra geven. Deze editie leer je o.a. alles over de klassieke côte de boeuf, ontdek je hoe je een stressvrij kerstdiner voorbereidt, maak je homemade ‘dikke chips’ en leer je werken met de perfect cress voor kerst – en nog véél meer.

Voor de rest hebben we twee recepten van onze favoriete koks:

  • Ottolenghi uit Australië verzint altijd de lekkerste gerechten. In dit recept laat hij zien wat je kunt doen met de laatste pompoenen van het seizoen.
  • Janneke Kookt is een staple in ons tijdschrift: altijd lekker, altijd haalbaar, mét die feestelijke touch die je van haar kent.

Recepten, recepten en nog eens recepten:

Chef’s menu

We gingen op bezoek bij Vuurtoreneiland – een onbewoond eiland in Amsterdam met een magisch restaurant. Hier delen de chefs hun favoriete gerechten: koken op restaurant niveau dus!

Sesam

Een kijkje in het nieuwe kookboek van Rachel Simons – Sesame. Ontdek hoeveel je kunt doen met deze ‘gouden zaadjes’. Inspirerend en vol verrassende combinaties!

Alles wit

In dit hoofdstuk vind je dan ook 8 recepten die volledige wit van kleur zijn – elegant verrassend en feestelijk!

“Omdat kerst zelden tot nooit wit is, is het extra leuk een wit feestmaal te serveren”

Merijn Tol

Zoet

Ons favoriete hoofdstuk (natuurlijk)! En wie anders dan Rutger Bakt leidt ons door de Franse patsseriekeuken? Denk aan klassieke taarten, romige gebakjes en desserts die de show stelen.

Koken voor veel

Kerst betekent vaak: veel eten, veel geluid en veel mensen. Met deze acht recepten – elk voor minstens twaalf personen – maak je moeiteloos een feestmaal voor een grote groep. Inclusief tips voor een stressvrije voorbereiding.

Op open vuur

Vijf recepten uit het nieuwe kookboek Cooking on Fire van Eva Helbæk Tram. Koken op open vuur vraagt om lef, maar levert ongelooflijk veel smaak op. Omarm de chaos van koken op een open vuur met deze heerlijke recepten.

Hartig en Zoet

Uit Helen Goh’s kookboek Bak geluk: vol heerlijke recepten die hartige ingrediënten in een zoet jasje stopt. Voor Helen draait bakken om troost, feest en betekenis geven aan speciale momenten!

Drankjes met een kick

Van feestelijke cocktails tot chai en variaties op warme chocolademelk: dit zijn de drankjes die je vanbinnen verwarmen. Perfect voor lange winteravonden.

Red velvet

Natuurlijk denk je meteen aan cake – maar wist je dat je met red velvet nog veel meer kunt maken? Die prachtige dieprode kleur contrasteert schitterend met wit glazuur, poedersuiker of een bol ijs. Echte showstoppers dus!

Waar te vinden

En geloof het of niet: zelfs met deze lijst hebben we nog niet alles genoemd. Dit nummer zit zó vol inspiratie dat er voor iedereen iets heerlijks te vinden is.

Heb je al trek? Het nieuwe nummer ligt vanaf vandaag in de winkels! Neem een kijkje bij de supermarkt of bestel hem heel makkelijk hier online.

Kijk ook eens: Franse perentaart van Rutger: tarte bourdaloue