Janneke: ‘Helemaal vrolijk word ik van zo’n mediterraan menu met allemaal kleine gerechten om aan tafel te delen. Ik maak de basis zelf en vul de rest aan met (gevulde) pepers, olijven, (gekruide) amandelen, etc. En de knapperige zoete vijgenrolletjes als toetje zijn altijd een hit!’
De afgelopen weken vond je de recepten voor de lekkerste mezzes al op deliciousmagazine.nl. Voor het gemak zetten we ze nog even op een rij. Mix and match en zet je tafel lekker vol met dit heerlijke mezze-menu.
Mezze menu van Janneke
Jannekes mezze-menu is een feestje om in het weekend te maken én te delen. Wat echt niet op tafel mag ontbreken: deze stoof met tomaat en paprika.
naar receptAltijd een hit: knapperige broodjes bestreken met knoflookolie. Geef het bij een uitgebreide mezze spread om samen te delen.
naar receptEen mediterraan menu vol kleine gerechtjes om met elkaar te delen zorgt meteen voor een vrolijke sfeer aan tafel. De basis maak je eenvoudig zelf en je kunt dit aanvullen met bijvoorbeeld gevulde pepers, olijven of gekruide amandelen.
naar receptJanneke: ‘Helemaal vrolijk word ik van zo’n mediterraan menu met allemaal kleine gerechtjes om aan tafel te delen. Ik maak de basis zelf en vul de rest aan met (gevulde) pepers, olijven, (gekruide) amandelen, etc.'
naar receptIn de zomer trekken we graag zuidwaarts. Op vakantie – en lang daarna – koken we lekker simpel & snel, maar we blijven wel graag in die ontspannen sfeer. Janneke’s mezze-menu zorgt daar precies voor en is een feestje om in het weekend te maken én te delen. Deze vijgenrolletjes zijn het perfecte nagerecht waardoor je nog net even iets langer in mediterrane sferen blijft. Zin in meer Mediterraan? Maak deze mini-mussakhan!
naar receptDit drink je er bij:
IJsthee met limoen, gember en munt
aantal 4 | drankje, Drankjes | | | glutenvrij, lactosevrij, vegan
Het perfecte drankje voor bij Jannekes mezze-menu.
Ingrediënten
- 10 g losse zwarte of groene thee
- 100 ml gembersiroop
- Sap van 2 limoenen
- 2 cm gember
- 3 takjes munt
- IJsblokjes
Instructies
- Doe de losse thee met 1 liter water op kamertemperatuur in een kan en laat 10 minuten trekken.
- Zeef de thee en schenk in een schone kan. Voeg de gembersiroop en het limoensap erbij.
- Snijd de gember in dunne plakjes en voeg toe met de takjes munt. Serveer de ijsthee met ijsblokjes.
Voedingswaarde
- calorieën: 59 kcal
- koolhydraten: 14 g
Studio Philippi
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!




