mezze menu van Janneke Philippi

mezze menu van Janneke Philippi
Studio Philippi

Janneke: ‘Helemaal vrolijk word ik van zo’n mediterraan menu met allemaal kleine gerechten om aan tafel te delen. Ik maak de basis zelf en vul de rest aan met (gevulde) pepers, olijven, (gekruide) amandelen, etc. En de knapperige zoete vijgenrolletjes als toetje zijn altijd een hit!’

De afgelopen weken vond je de recepten voor de lekkerste mezzes al op deliciousmagazine.nl. Voor het gemak zetten we ze nog even op een rij. Mix and match en zet je tafel lekker vol met dit heerlijke mezze-menu.

Mezze menu van Janneke

tomaat-paprikastoof met feta & jonge kaas

Jannekes mezze-menu is een feestje om in het weekend te maken én te delen. Wat echt niet op tafel mag ontbreken: deze stoof met tomaat en paprika.

naar recept
stoof van tomaat en paprika
knoflookbrood

Altijd een hit: knapperige broodjes bestreken met knoflookolie. Geef het bij een uitgebreide mezze spread om samen te delen.

naar recept
knoflookbrood
Lamskoteletjes met honing, citroen & sesamzaad

Een mediterraan menu vol kleine gerechtjes om met elkaar te delen zorgt meteen voor een vrolijke sfeer aan tafel. De basis maak je eenvoudig zelf en je kunt dit aanvullen met bijvoorbeeld gevulde pepers, olijven of gekruide amandelen.

naar recept
lamskoteletjes
Courgette-komijn-keftedes

Janneke: ‘Helemaal vrolijk word ik van zo’n mediterraan menu met allemaal kleine gerechtjes om aan tafel te delen. Ik maak de basis zelf en vul de rest aan met (gevulde) pepers, olijven, (gekruide) amandelen, etc.'

naar recept
keftedes courgette
knapperige vijgenrolletjes met amandel en honing-limoensiroop

In de zomer trekken we graag zuidwaarts. Op vakantie – en lang daarna – koken we lekker simpel & snel, maar we blijven wel graag in die ontspannen sfeer. Janneke’s mezze-menu zorgt daar precies voor en is een feestje om in het weekend te maken én te delen. Deze vijgenrolletjes zijn het perfecte nagerecht waardoor je nog net even iets langer in mediterrane sferen blijft. Zin in meer Mediterraan? Maak deze mini-mussakhan!

naar recept
vijgenrolletjes

Dit drink je er bij:

IJsthee met limoen, gember en munt

Voorkeur: glutenvrij, lactosevrij, vegan

aantal 4 | drankje, Drankjes | | | glutenvrij, lactosevrij, vegan

Het perfecte drankje voor bij Jannekes mezze-menu.

Kooktijd:10

trekken10

Totale tijd:20

Ingrediënten

  • 10 g losse zwarte of groene thee
  • 100 ml gembersiroop
  • Sap van 2 limoenen
  • 2 cm gember
  • 3 takjes munt
  • IJsblokjes

Instructies

  1. Doe de losse thee met 1 liter water op kamertemperatuur in een kan en laat 10 minuten trekken.
  2. Zeef de thee en schenk in een schone kan. Voeg de gembersiroop en het limoensap erbij.
  3. Snijd de gember in dunne plakjes en voeg toe met de takjes munt. Serveer de ijsthee met ijsblokjes.

Voedingswaarde

  • calorieën: 59 kcal
  • koolhydraten: 14 g

Studio Philippi

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Meer ideeën voor je mezze?