6 restaurants in Utrecht voor een avondje uit

6 restaurants in Utrecht voor een avondje uit
Bar Bet

Waar moet je wezen voor de beste restaurants van Utrecht? Wij weten het! Op deze adressen eet je verschrikkelijk lekker zonder al te veel poespas. Van Franse klassiekers tot ontspannen groentegerechtjes.

1. Cafe carel

Café Carèl

Nooit genoeg Franse bistro’s! Zeker niet van het type van Café Carèl in Utrecht waar ze klassiekers combineren met frisse nieuwe smaken. Van paté en croûte tot ceviche van corvina met sinaasappel, bosui en maïs tot ratatouille met emmentaler en een gepocheerd ei en natuurlijk saucisse purée. Met een omelette Sibérienne toe. In een interieur comme il faut. cafecarel.nl

2. Rosie

Als iets er nog niet is en je mist dat, dan doe je het zelf. Zie daar de motivatie van Yora Galjaard en chef Jac Rijks om Rosie in Utrecht te openen. ‘We misten een manier van relaxt uit eten gaan. Waar het draait om eenvoud en kwaliteit. Mijn keuken wordt gedreven door producten, want daar haal ik al mijn inspiratie uit. Van seizoensgroenten tot smaakmakers uit Europa of elders. Van zee-eik uit Zeeland die we zacht garen in soja en sake tot andijvie van de plancha met geroosterde look, pecan en pecorino.’

‘Ik heb 10 jaar in Antwerpen gekookt en dat heeft me zeker gevormd. Om bijvoorbeeld alles van het dier te gebruiken is daar heel normaal. Mijn manier van koken is beinvloed door de Frans-Vlaamse keuken, maar ook heel eigen. Soms is dat ruig en verrassend zoals lang gegaarde kalfskop met hersensaus, ansjovis en kappers. Ook witte of zwarte beuling – worst zoals boudin blanc en bloedworst – uit Antwerpen staat geregeld op onze kaart. En we serveerden deze winter bijvoorbeeld een barbarie-eend in drie diensten (gangen): een boutje, een lever of maagje bijvoorbeeld en filet.’

Rosie

‘Uitgebreid borrelen kan ook. Naast ons menu hebben we ook een zeer uitgebreide borrelkaart en je kunt bij ons de hele dag binnenlopen. Met simpele en toch spannende gerechten als een halve baguette met levercrème of boerenboter, pompoen, reuzel of kippenvleugels momofuku style. Hoort allemaal bij het losse waar we zo van houden. rosieutrecht.nl

3. Feu

Bekijk deze lijst:

4. Nomono

In creatieve broedplaats Vecht- club in Utrecht vind je sinds een tijdje Nomono voor koffie, lunch, borrel, drankjes, diner, events én luistersessies. Muziek is hier de basis voor veel. Maar het leukste komt nog: de keuken is een mix van de Surinaamse roots van chef Naresh Ramdjas en Franse/ Italiaanse stijl. Verwacht dus broodjes bakkeljauw in Nomono-stijl maar ook bonen in kippenjus met guanciale en snijbiet. nomono-utrecht.nl

Nomono

5. Bar bet

Bar Bet is een restaurant en bar met kleine gerechten en veel wijn. ‘We willen verrassen met gerechten én drank in een informele sfeer. Het idee is dat iedereen het net zo gek kan maken als-ie zelf wil. Een fles wijn met wat barhappen als oesters of kippenlever met brioche? Of juist uitgebreid viergangen eten, het kan bij ons allemaal naast elkaar.’

Bar Bet

‘We hopen dat de scheidslijn tussen bar en restaurant bij ons vervaagt. Beneden is de vijf meter lange bar het middelpunt van de ruimte waar iedereen omheen kan zitten om uitgebreid te dineren of een paar gerechtjes kan bestellen. Wat niet iedereen weet is dat er boven ook een restaurant is. Hier eet je aan de open keuken met uitzicht op de Dom.’

‘We serveren kleine gerechten. Vlees, vis en veel vegetarisch. Niet te veel liflafjes en fratsen, onze focus ligt echt op het product. Onze signatuur is nog in ontwikkeling, maar ik denk dat het spitskool wordt, en dan telkens net een beetje anders. Nu serveren we hem met crème van comté, bieslook en gesuikerde zonnebloempitten. Het is een veelzijdig ingrediënt waar we veel mee kunnen dus hij zal in veel vormen op ons menu komen. bar-bet.nl

6. De Pomp

Een vervallen tankstation omtoveren tot hip restaurant om de buurt leefbaar te houden? Dat is De Pomp in Utrecht: en dat verklaart direct de naam. De initiatiefnemers deden dat samen mét buurtbewoners van
de Dichterswijk en de gemeente Utrecht. Op de creatieve kaart comfortfood als kimchi-tosti’s, labne
met gepocheerde eieren, pompoen en chili-olie. ’s Avonds serveren ze rauwe makreel met citroen, koolrabi, mandarijn en chili of koolvis, saus van gerookte paling, prei en hazelnoot. depomputrecht.nl

De Pomp

Binnenkort naar Breda? 4x restaurants en andere adressen in Breda die op je lijst moeten