Orange curd

Curd is een romige citrus-/vruchtenboter, van Britse oorsprong. Lekker op zoet brood en witte toast. De klassieke lemon curd maak je met het sap en de rasp van 2 citroenen. Deze curd maak je met sinaasappels. Tip: curds kun je ook met ander citrusfruit maken!

orange curd

zoet bijgerecht | 1 grote of 2 kleine potten

2 (bio)perssinaasappels, schoongeboend, schil geraspt en uitgeperst
2 eieren
2 eidooiers
150 g suiker
100 g roomboter, kamertemperatuur

Bereiden (kan 1 week tot dagen van tevoren, begin 3 uur van tevoren) klop in een kom de eieren met de eidooiers en suiker met een garde goed los. Voeg het sinaasappelsap en -rasp toe en zet de kom boven een pan zacht kokend water. Laat de bodem van de kom het water niet raken. Klop voortdurend met een garde of mixer tot het mengsel dik en romig is en een crème fraîche-dikte heeft, dit duurt wel 10 min.

Neem de kom of pan van het vuur. Klop de boter in kleine vlokjes erdoor. Schenk de warme curd in gesteriliseerde jam- of weckpotten, sluit af en laat afkoelen. De curd is geopend minstens 1-2 weken in de koelkast houdbaar.

Bereiden ± 25 min./ afkoelen ± 2 uur

FOTOGRAFIE ERIC VAN LOKVEN STYLING JET KRINGS FOODSTYLING JACQUELINE PIETROWSKI RECEPTEN JANNEKE PHILIPPI PRODUCTIE TRUDELIES SCHOUTEN

Dit recept hoort bij delicious.kerst 2013

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *