rundvleesrigatoni uit de chianti

rundvleesrigatoni uit de chianti

hoofd- of lunchgerecht | 3-4 personen

100 g ongezouten boter 4 tenen knoflook, in dunne plakjes 800 g gehakte tomaten uit blik 350 ml rode wijn 60 ml olijfolie 200 g tournedos of ossenhaas, in heel dunne plakken 50 g geraspte Parmezaanse kaas 21/2 el gehakte bladpeterselie verse pasta*

Smelt de boter in een grote pan op middelhoog vuur. Bak de knoflook in 1-2 min. goudbruin. Voeg de tomaat toe en roer 5 min. Voeg de helft van de wijn toe en laat 15 min. op middelhoog vuur zachtjes koken. Voeg de rest van de wijn toe en laat nog 15 min. zachtjes koken tot de saus goed is ingekookt.

Verhit de olie in een koekenpan op hoog vuur. Bak het vlees in 2 delen in 10-20 sec. aan alle kanten bruin. Voeg het rundvlees en de vleessappen uit de pan toe aan de saus. Breng op smaak met zout en peper, voeg de uitgelekte pasta* toe en schep alles door elkaar. Bestrooi met parmezaan en peterselie en serveer.

Bereiden ± 55 min.

* Het recept voor verse pasta – gemaakt in de Bosch MaxxiMUM – vindt je in delicious. kerst 2013. Heb je dit nummer nog niet? Bestellen doe je hier!

PRODUCTIE SUZANNE THE FOTOGRAFIE ERIC VAN LOKVEN STYLING CYN FERDINANDUS BEREIDING EKE MARIËN

– ADVERTORIAL –

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *