zoete broodjes uit de stoomoven
Sinds de nieuwe combi-stoomoven XL van Miele is gelanceerd, is delicious.testkok Machtelt fan! En dat snappen wij wel, want je kunt er alles in bakken, stomen en wat al niet meer. Maak bijvoorbeeld supersnel deze zoete broodjes.
zoete broodjes
gebak | voor 20 stuks
500 g bloem 60 g suiker 45 g boter 1 zakje instant gist 250 ml lauwwarme melk
Doe alle ingrediënten en 1 afgestreken tl zout in een kom en kneed het in ca. 7 minuten tot een glad deeg. Zet het deeg, onafgedekt, gedurende ca. 20 minuten in de combi-stoomoven op het programma ‘gistdeeg rijzen’, of op de stand Combi-koken/Hetelucht Plus, 30 °C met 100 % vocht.
Kneed het deeg even door, verdeel het in 12 gelijke stukken en vorm van elk stuk een bolletje. Leg de bolletjes op de bakplaat, schuif de bakplaat op de tweede richel van onderen en bak ze broodjes in de combi-stoomoven*.
TIP Voor chocoladebroodjes kun je 75 g pure chocolade (cacaogehalte minstens 70 %) , voor rozijnenbroodjes 75 g rozijnen en voor kaneelbroodjes 2 tls kaneelpoeder aan het deeg toevoegen.
*Automatisch programma: Kies ‘automatisch programma’ – ‘broodjes’ – ‘zoete broodjes’ – ‘gistdeeg’ – ‘bakken’
* Volg voor Combi-koken met boven-/onderwarmte:
Stap 1: 40°C | 100% vocht | 8 minuten
Stap 2: 50°C 100% vocht | 2 minuten
Stap 3: 200°C | 50% vocht | 10 minuten
Stap 4: 200°C | 0% vocht | 8-13 minuten
PRODUCTIE SUZANNE THE FOTOGRAFIE ERNIE ENKELAAR STYLING DESIRÉE VAN DIJK BEREIDING MACHTELT DE VRIES
– Dit is een advertorial –