ook nodig: 8 metalen bbq-spiesen, zesteur of mandoline
ingrediënten
900gkippendijfilets,in 4 cm-blokjes
1aubergine± 300 g, in 4 cm-blokjes
200gteriyakimarinade of -saus*
375gsobanoedels
3elzonnebloemolie
3kleine komkommers,in dunne plakjes
3elzoetzure ingelegde gember
sushigember, kleingesneden
+ 1 el van het vocht uit de pot
3elrijstazijn
2wortels,geschild
¼rode kool± 375 g, in dunne reepjes geschaafd op een mandoline
instructies
Doe de stukjes kip en aubergine in een kom, schep om met driekwart van de teriyaki-marinade (150 g) en laat minstens 10 min., maar liever 1-2 uur intrekken in de koelkast. Breng intussen een grote pan met licht gezouten water aan de kook voor de sobanoedels. Kook ze volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar, giet af, spoel koud af, laat uitlekken en bewaar tot gebruik op kamertemperatuur.
Verhit een grillpan voor op matig tot hoog vuur.
Steek afwisselend stukjes kip en aubergine aan 8 metalen spiesen.
Bestrijk de grillpan en spiesen licht met zonnebloemolie. Gril de spiesen in 8-10 min. gaar, keer ze tussentijds om de paar minuten om. Bestrijk ze met de rest van de teriyaki-marinade. Meng intussen in een kom de komkommers en zoetzure gember met 1 el van het gembernat, de rijstazijn en wat zoutvlokken. Laat onder af en toe omscheppen ± 10 min. intrekken. Trek met de zesteur of mandoline dunne reepjes van de wortel of snijd evt. met een mes in dunne reepjes.
Schep de sobanoedels, koolreepjes en wortels in kommen. Sprenkel de azijnmarinade van de komkommer erover. Verdeel de zoetzure komkommer en gember erover en geef de spiesjes erbij.