Next level lekker! Bouw een stapel van deze pannenkoeken om je ochtend te starten met extra veel proteïne. Maak een dubbele portie van de frambozen-chiajam want die is ook verrukkelijk op een stuk baguette of door de yoghurt. Tip: heb je geen ovenbestendige pan? Dan kun je dit ook in een ronde bakvorm maken. Nog meer pannenkoekeninspiratie!
kooktijd35 minutesminutes
oven20 minutesminutes
totale tijd55 minutesminutes
Kookgerei
Ook nodig: ovenbestendige pan
ingrediënten
120gdiepvriesframbozen
3elrietsuiker
3elchiazaad
2eiwitten
110gvolkorentarwebloem
1tlbakpoeder
150mlmelk
80gskyr
zonnebloemolie
evt. verse munt
instructies
Mix (diepvries)frambozen met 1 el rietsuiker en het chiazaad en zet het mengsel opzij.
Klop de eiwitten luchtig met een snufje zout. Meng de bloem, bakpoeder en melk samen met de skyr, een snufje zout en 1 à 2 el rietsuiker. Schep voorzichtig de eiwitten door het beslag.
Verhit een scheutje zonnebloemolie in een ovenbestendige pan en schenk de helft van het beslag in de pan. Verdeel voorzichtig het frambozenmengsel in het midden van de pannenkoek en schenk de rest van het beslag erover. Zet in een voorverwarmde oven op 200°C gedurende 18-20 min. Garneer evt. met verse munt.
Voedingswaarde:
calorieën: 425kcal
|
eiwit: 21g
|
vet: 10g
|
koolhydraten: 56g
auteur: delicious.
RECEPTEN, BEREIDING EN STYLING: DEBBY DE MANGELAERE | FOTOGRAFIE: WOUT HENDRICKX.