De mix van witte en groene asperges laat je heel langzaam sous-vide garen in sinaasappelsap in de stoomoven, waardoor ze heerlijk mals worden zonder hun bite te verliezen. De romige burrata en het knapperige kruim maken dit de perfecte antipasti om te serveren op een zonnige dag.Koken met een stoomoven: alle ins & outsDit recept kwam tot stand in samenwerking met de AEG SteamPro multifunctionele stoomoven met Command Wheel! Eén oven waarmee je alle technieken die chefs gebruiken binnen handbereik hebt: bakken, braden, grillen, stomen en net als een pro je eten sousvide bereiden. Hoe fijn is dat?
kooktijd30 minutesminutes
stoomoven30 minutesminutes
totale tijd1 hourhour
Kookgerei
ook nodig: 2 vacuümzakken*, vacumeermachine*
ingrediënten
500gwitte asperges,geschild en zonder houtige eindjes, dikke exemplaren in de lengte gehalveerd
500ggroene asperges,zonder houtige eindjes, dikke exemplaren in de lengte gehalveerd
40gboter
2elsinaasappelsap
1sinaasappel,zonder schil en in dunne plakjes gesneden
1bol burrata
pijnboompittenkruim
20gboter
20gpijnboompitten,fijngehakt
25gpanko
vinaigrette
2elsinaasappelsap
1elfijngesneden dragon
½rode chilipeper,fijngesneden
instructies
Doe de witte en groene asperges in een eigen vacuümzak. Doe in elk zakje 20 g boter en 1 el sinaasappelsap. Trek de zakken vacuüm en bak ze in de oven 20 min. op het sous-videprogramma (70°C). Haal na 20 min. de groene asperges uit de oven en laat de witte asperges nog 10 min. in de oven staan op dezelfde temperatuur.
Maak intussen het pijnboompittenkruim. Verhit hiervoor 20 g boter in een koekenpan op matig vuur en voeg de pijnboompitten en panko toe. Bak 3-4 min. tot het kruim goudbruin en krokant is. Doe over in een schaaltje en breng op smaak met zout. Zet weg tot gebruik.
Meng voor de vinaigrette 3 el sinaasappelsap met de dragon en rode peper. Breng op smaak met zout.
Leg de sinaasappelplakjes rondom de rand op een grote schaal. Leg de witte en groene asperges in het midden van de schaal. Bestrooi met het kruim. Leg de bol burrata erop, snijd kruislings in zodat hij wat leegloopt en sprenkel de vinaigrette over de burrata.
Voedingswaarde:
calorieën: 312kcal
|
eiwit: 11g
|
vet: 22g
|
koolhydraten: 16g
auteur: delicious.
* Geen vacuümzakken en vacumeermachine? Gebruik dan ziplockzakjes en duw hier zoveel mogelijk lucht uit.
RECEPT LISELORE BUS, FOTOGRAFIE, STYLING, BEREIDING STUDIO PHILLIPI