Deze aardappel-pastinaakpuree met zure room is een heerlijk bijgerecht. Lekker vol van smaak en tegelijkertijd een tikje fris door de zure room. Zalig bij stoofgerechten, een mooi stuk vlees of zacht gegaarde vis.
totale tijd45 minutesminutes
Kookgerei
fijne zeef of aardappelknijper
ingrediënten
1kggrotelicht kruimige aardappels, geschild, in stukken
500gpastinaakgeschild, in stukken
375mlmelk
50gboter + extra voor garnering
150mlzure room
instructies
Kook de aardappels en pastinaak in water met zout gaar in 20-25 min. Giet af, schep op een bakplaat en laat 10-15 min. uitdampen.
Verwarm intussen in een steelpan de melk met de boter op matig vuur. Druk de aardappel en pastinaak boven een pan door een fijne zeef of gebruik een aardappel- knijper. Meng het warme melkmengsel en de zure room erdoor en breng op smaak met zout en peper. Serveer met een extra klontje boter.
Voedingswaarde:
calorieën: 414kcal
|
eiwit: 9g
|
vet: 16g
|
koolhydraten: 54g
auteur: delicious.
Liever vegan? Vervang de melk, boter en zure room door plantaardige varianten zoals haver- of sojamelk, plantaardige boter of olijfolie en haver-crème-fraîche.