aantal 4 | hoofdgerecht | | indiaas | vegetarisch
Peulvruchten houden van specerijen! Ze passen bij zo véél smaken in zo veel keukens. Zoals deze rijke dahl die je opveegt met zelfgemaakte chapati's. Tip: geef er geblakerde bloemkool bij uit de oven. Lees ook: tarka, de Indiase specerijenolie die lekker is op álles
Kooktijd:1 uur 20 minuten
Totale tijd:1 uur 20 minuten
* Er zijn ook spliterwten voor dahl te koop, die hoef je vooraf niet te weken.
Week bonen 1 nacht / minimaal 10 uur in ruim koud water. De snelle methode: overgiet de bonen met ruim kokend water en laat 4 uur afgedekt weken.
RECEPT, BEREIDING, TEKST: MERIJN TOL | FOTOGRAFIE: CHANTAL ARNTS | STYLING: MAAIKE KOORMAN.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | gele-spliterwtendahl met cashewcrème & spicy kardemomboter