aantal 6 | hoofdgerecht | ramadan | marokkaans |
Abdel Alaoui: 'Couscous is het gerecht van de heilige dag, vrijdag. Het gerecht kondigt het weekend aan, het moment van samenkomen om een lekkere maaltijd te delen. De recepten in dit boek zijn mijn favoriete gerechten, die ik graag klaarmaak voor mijn familie en vrienden.'Benieuwd naar de andere recepten uit Shoukran? Maak dan ook dit heerlijke tafelzuur!
Kooktijd:1 uur 30 minuten
Totale tijd:1 uur 30 minuten
BASISRECEPT COUSCOUS
Doe 1 kg couscous in een grote kom en schenk er 500 ml water bij. Maak de korrels met je vingers wat luchtiger. Schenk er een beetje olijfolie bij en haal je vingers er nogmaals door. Laat 5 minuten rusten.
Doe de couscous en het water in een couscoussier of in een met bakpapier beklede stoommand van een stoompan. Zet de stoommand op een pan kokend water, leg het deksel op de pan en stoom de couscous 30 minuten zachtjes. Laat de couscous boven bouillon stomen.
Schep de couscous weer terug in de kom, schenk 500 ml water erbij en werk dat er met je vingers weer goed door. Laat het even staan en doe de couscous terug in de stoommand.
Zet hem weer op de pan met kokend water en stoom de couscous nog 30 minuten. Doe de couscous weer in de kom, voeg de boter, eventuele 1 tl smen en wat zout toe, en ga er weer met je vingers of een houten lepel door om de korrels luchtig te maken.
RECEPT: ABDEL ALAOUI | FOTOGRAFIE: DAVID JAPY.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | couscous met 7 groenten uit Shoukran